Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

En aktiverad bål och rörlighetsövningar

ovningar-stel-landrygg-7

Hej fina ni! Idag vill jag påminna om två saker som är viktiga för oss alla och som många av oss behöver bli påminda om mellan varven. Det handlar om att aktivera bålen och hålla ett aktivt magstöd samt om rörlighetsövningar för framför allt ländryggen. Båda dessa är viktiga för att kunna hålla sig stark och frisk i kroppen!

ovningar-stel-landrygg-6

Om vi börjar med bålstödet… Genom att du kopplar på en spänning i buken avlastar du automatiskt ryggen. Om det inte redan nu kommer naturligt för dig så kan det vara smart att påminna sig om detta regelbundet tills du har hittat till en anspänd mage, helt naturligt. Se till att koppla på ditt buklås när du står och lagar mat, när du sitter vid datorn, när du är ute och går… ja, vad du än gör helt enkelt!

ovningar-stel-landrygg-2

Vidare till olika rörlighetsövningar för att behålla en smidig och jämnt belastad kropp. De övningar jag tipsar om här är rörlighetsövningar framför allt för ländryggen och för att mjuka upp den.

ovningar-stel-landrygg-4

Om du har en stor balansboll så är den bra att använda till den här typen av rörlighetsövningar. Här ser ni att jag gör omvända ryggresningar på den. Utgå med fötterna i marken och håll händerna med lätt stöd mot marken. Jobba sedan med att dra benen upp i luften med raka ben.

ovningar-stel-landrygg-5

Precis som omvända ryggresningar är plogen en bra övning för att mjuka upp ländryggen.

>>> Om du vill få fler övningar som är hjälper dig att stärka bålen samt mjuka upp ländryggen så hittar du dem här. <<<

ovningar-stel-landrygg-1

Förr om åren har jag haft återkommande problem med en smärtande skinka och jag är säker på att jag har kommit till bukt med den problematiken genom att jag regelbundet jobbar med den typen av övningar som jag tipsar om här.

Oavsett om du har ont i skinkan, ryggen eller någon annanstans vill jag verkligen slå ett slag för att hålla ett aktivt magstöd samt regelbundet träna rörlighetsträning, likt ovan. Det är så värt det och så viktigt!!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons