Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Påsken kan vara den bästa högtiden – om vår Påskafton

Påskafton 2019

Tillhör du också de som tycker att påsken är den bästa högtiden? Jag gillar påsken väldigt mycket då den är mycket mer prestigelös än julen, vi har inga direkta traditioner om sådant som vi måste göra och förväntan inför denna högtid är låg. Dessutom sker den på den tiden på året som är min absoluta favoritperiod. Det är vår och en lång period av soliga, ljusa dagar ligger framför oss.

Påskafton 2019

Just denna påsk visar ju sig från sin allra soligaste sida och jag njuter i fulla drag. Igår spenderade vi nästan hela dagen utomhus i trädgården och fixade medan vi i lördags hade familjerna och vänner över på påskbjudning. Det blev en långlunch med tre rätter och finporslin och det var så härligt!

Vi började fixa redan på förmiddagen inför Påskaftonens bjudning. Min syster kom flera timmar i förväg och hjälpte till. Så gulligt!

Jag och Storebror fixade med dessa fina påskharar till bordsdukningen. (Hur jag färgade äggen kan du läsa om här.) Och vi alla fixade i köket tills dess att buffébordet var dukat.

Jag är egentligen inte så förtjust i påskdekorationer. Tycker varken att kycklingar eller harar är särskilt vackert, men barnens pyssel vill jag såklart ha framme och den påskgula färgen piggar upp. Att dekorera med gula tulpaner, rosor och liljor älskar jag. Så här såg vår påskdukning ut i år.

Som ni ser var buffén fylld med massor av gott.

En kompis hade tagit med sig en stor sallad med massor av gott, som matvete, apelsin och nötter. Till det hade hon gjort en pesto av bland annat blasten från rädisa!

Syster hade också tagit med sig mat i form av Västerbottenpaj och hemlagade köttbullar. Denna färgglada och fina sallad med sparris, rädisor och parmesan gjorde hon i vårt kök.

Min pappa hade tagit med sig sill och en Janssons Frestelse. Så gulligt av alla att ta med sig mat, vilket gjorde att bestyren för oss inte blev lika stora.

Jag älskar alltid den kalla förrättsmaten mest och tog för mig glatt av allt det goda.

Till efterrätt åt vi av dessa två tårtor som jag dukade fram. Den chokladiga Snickerskladdkakan tänkte jag berätta mer om imorgon, men om du redan nu är nyfiken kan du hitta receptet på den via länken. Den tyska cheesecaken med jordgubbar har du receptet på här.

Båda tårtorna blev en succé, kan jag lova!

Förutom att äta en massa gott hade barnen fullt upp med att leka med sina påskägg eller snarare innehållet i dem. De fick kulor att spela med ute i trädgården och ville också spela sällskapsspel med de vuxna. När Lillasyster fick syn på sin mosters fina naglar ville hon såklart också ha lika fina!

Galet mätta och nöjda med dagen fanns det mycket disk att ta sig an när alla hade gått. Att handdiska finporslin för elva personer och flera rätter tar sin tid, men det gjorde inget. Jag behövde aktivera mig och kvällssolen sken in genom köksfönstret under tiden.

Idag väntar ännu en ledig dag för mig och barnen. Precis som igår står trädgårdsarbete i sol på schemat och det ska bli så härligt!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons