Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Världens sötaste majskakor!

Majskakor för barn

Jag har fått sug på majskakor och tänker att jag ska tipsa er om några av mina favoriter när det kommer till just detta och olika varianter av majskakor. Det går ju att smaksätta och addera i stort sett vilket typ av pålägg som helst till dessa krispiga och nyttiga kakor, bara din egen fantasi sätter stopp. I detta inlägg börjar vi med en variant som lämpar sig särskilt väl för barn, men de allra flesta vuxna lär gilla dem också. De är dessutom världens sötaste majskakor!

Majskakor för barn

Så här gör du världens sötaste majskakor

Du behöver:

  • Majskakor, jag gillar den naturella från Friggs
  • Jordnötssmör
  • Bananer
  • Jordgubbar
  • Blåbär
  • Lingon

Börja med att bred jordnötssmör på samtliga majskakor. Skala och skär bananerna på hälften, både på längden och bredden. Skiva jordgubbarna så att de får formen av kattöron. Sedan är det bara att sätta igång att garnera dina majskakor.

Den här gången gjorde jag mina majskakor till kaniner och katter, men det går såklart att göra dem till andra sorters djur också.

Servera som ett festligt mellanmål eller varför inte till frukost. Jag gissar att ditt/dina barn gillar detta skarpt. Kanske att de vill vara med och göra majskaka-djuren?!!

Majskakor för barn

Jag blir själv väldigt sugen på att göra något sådant här tillsammans med barnen snart. Och inom kort kommer jag tipsa om ett annat gott sätt att äta majskakor på!

4 kommentarer

  1. Som tur är eller ja, det är synd också så har jag inget som går att jämföra med vete-katten här… våra bagerier är usla på bullar.. bästa är bakeoff från ena ica som ligger åt fel håll när man åker hem från jobbet..

Lämna en kommentar

Annons
Annons