Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det blev inte som vi hade tänkt oss…

Utflykt med Mustangen

Oj, vad vår 4-åring hade pratat om den här helgen länge. Hon och jag skulle ha tjejhelg och bo på hotell och hon såg fram emot det så mycket. Anledningen till resan var för att jag i samarbete med Toftaholms Herrgård skulle få bo och uppleva deras Wellness Deluxe-paket där och jag skulle ha dottern med mig.

Vi packade våra väskor redan på fredag kvällen och direkt efter frukosten på lördagen gav vi oss iväg. Vi hade en lång bilresa framför oss och det var klokt att avgå i god tid. Hon var så glad och taggad där i baksätet när vi började köra.

Samtidigt som hon var super pepp klagade hon också på ont i magen, vilket hon hade gjort hela morgonen. Strax innan Södertälje började hon hulka där bak och sedan kom frukosten ut över hela hennes knä och bilbarnsstolen. Stackarn! Vi fick spendera en halvtimme på en McDonalds-toalett innan vi kunde åka hem igen. Jag kunde konstatera att det inte var åksjuka, utan matförgiftning så vi fick ringa och avboka helgen på Toftaholms Herrgård.

Hon var tagen av det hela och väldigt trött när vi kom tillbaka hem. Lördagen blev till en lugn dag på hemmaplan, men sådan tur var kunde hon börja äta och dricka igen redan vid lunchtid.

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, det fick vi tydligt uppleva i helgen. Vi kommer kunna göra utflykten till Herrgården en annan helg istället och så fick vi göra annat den här helgen

På söndagen var hon pigg som en lärka igen och vi gjorde bland annat en utflykt med Mustangen till Skokloster.

Vi parkerade vid sjön…

… och gick förbi klostret, bort mot skogen.

Där gick vi en rejäl skogspromenad och njöt av alla vackra blommor, fågelkvitter och utsikten över skog, sjö och mark.

Detta ljuvliga hade vi missat om vi hade åkt på tjejhelgen, som planerat. Men för att vi ska kunna åka enligt plan nästa gång ska vi se till att dottern inte får äta en massa jordnötter till fredagsmyset. Det var sannolikt de som var orsaken till att hon blev dålig.

3 kommentarer

  1. Stackars Smilla! Varför tror du att jordnötterna var problemet? Har hon reagerat på det förut? ❤

    1. Ja, det var synd om henne! Jag tror att det blev lite för många jordnötter och eftersom de är så pass feta så reagerade magen på det. Hon har fått det ett par gånger tidigare, att hon har spytt efter att ha ätit mycket av fet mat.

Lämna en kommentar

Annons
Annons