Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttig fudge – mina bästa recept

nyttig vaniljfudge recept

När jag väljer godis i lösgodishyllan plockar jag gärna på mig av fudge i påsen. Jag älskar alla sorters fudge och kan liksom inte tröttna på det. Förutom att köpa färdig fudge i butiken har jag under åren testat att göra egen fudge och här vill jag dela med mig av mina bästa recept på nyttig fudge. Genom att byta ut socker mot exempelvis fibersirap eller torkad frukt och smör mot kokosolja får du en mer näringsrik och nyttig fudge, utan att för den sakens skull tumma på smaken.

När du gör nyttig fudge behöver du ingen ugn, men se till att göra fudgen några timmar innan den ska njutas då den med fördel ska stå i frys eller kyl en stund.

Nyttig fudge - nyttig vaniljfudge recept

Nyttig fudge – mina bästa recept

Vi börjar med min ljuvliga nyttiga vaniljfudge med bitar av cashewnötter. Klicka på länken för att komma till receptet. Du väljer såklart själv om du vill addera cashewnötter i den eller inte. Fördelen med att göra det är att du får en härlig knaprig textur som bryter av bra mot den mjuka, lena fudgen.

nyttig chokladfudge recept
nyttig chokladfudge recept

Om du är sugen på choklad kan jag rekommendera nyttig chokladfudge, som säkert kommer göra succé. Wow, så galet god!

Jag lovar, det är verkligen inte bara till jul som denna passar bra att göra.

raw lakritsfudge

Om jag skulle vara tvungen att välja en enda sorts fudge att äta skulle det helt klart bli lakritsfudge. Lyckligtvis är det enkelt att göra sin egna nyttiga lakritsfudge, som dessutom är raw. Här har jag sötat med dadlar och lakritspulver. Det sistnämnda ger både sötma till fudgen och bidrar med den goda lakritssmaken.

Oavsett om du är en chokladälskare, lakrits lover eller har en förkärlek till vanilj så finns det alltså en variant av nyttig fudge som passar just dig. Visst är det härligt?!

2 kommentarer

  1. Halloj! Blev superinspirerad av att göra sockerfri fudge men jag är tyvär nötallergiker och blev så ledsen när det var mixade cashewnötter i den ena och jordnötssmör i den andra 🙁 finns det något man kan byta ut detta mot?
    Tacksam för svar!

    1. Hej Angelica!!

      Kul att du blev inspirerad, men tråkigt med din nötallergi. Kan du äta frön? I sådant fall skulle jag rekommendera att mixa exempelvis solrosfrön och ha istället för cashewnötter eller jordnötssmör. Det brukar också finnas vissa typer av frösmöer i välsorterade butiker.

Lämna en kommentar

Annons
Annons