Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ett inlägg om pannkaka av banan

bananpannkaka med banan och jordnötter

Jag tänker att vi ska snacka pannkaka av banan idag, denna gudomligt goda variant på pannkaka!

Första gången jag fick upp ögonen för denna ljuvliga pannkaka var 2010, alltså för nio år sedan. Jag hade sett en annan bloggare skriva om Coltingpannkakan, det vill säga en pannkaka som Jonas Colting brukade göra (och säkert fortfarande gör!) och blev sugen på att testa. Jag minns än idag hur glatt överraskad jag blev. Att det kunde bli ett så gott resultat av att steka en mix av ägg, banan och jordnötssmör och att detta till och med var godare än vanlig pannkaka – det var lite av en chock för mig! Här hittar du receptet på Coltingpannkaka och det är det receptet jag fortfarande följer och gör min pannkaka efter.

Sedan den dagen har det blivit många bananpannkakor i mitt liv och många fler kommer det bli. Jag gillar skarpt att det finns en variant på pannkaka som är mer proteinrik och innehåller mer näring än den vanliga pannkakan gör. Det som också är bra är att den mättar bättre och med vettig topping ger den mig en komplett måltid.

Just denna bananpannkaka har jag valt att toppa med ännu mer banan och jordnötssmör, sådant som också finns med i smeten. Jag har dessutom strösslat över några cashewnötter samt granola. Alltså, så gott!

Om du inte vet vad du ska göra till middag ikväll så har du svaret här. Om du har tur och det blir rester över så vet du vilken ljuvlig frukost du har framför dig dagen efter.

Om du tillhör en av dem som ännu inte har testat att göra bananpannkaka så är det verkligen dags nu. Jag hoppas att du kommer gilla det lika mycket som jag!

Mer inspiration för din pannkaka av banan:

Lämna en kommentar

Annons
Annons