Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Saker att göra när försommaren är här

liljekonvaljer

Försommaren är en ljuvlig årstid. Det grönskar så vackert utomhus, morgnarna är ljusa, kvällarna är långa och jag är fylld av energi. För egen del är pollenbesvären över för denna gång, vilket gör att jag kan njuta ännu mer av allt det vackra i naturen.

Idag vill jag ge er mina bästa tips på hur man njuter av försommaren fullt ut.

granola-frukost-2

Det börjar bli så pass varmt nu att det vissa morgnar går att äta frukosten utomhus. Enligt mig finns det knappt något mysigare än att duka upp frukosten på en bricka och äta den ute på altanen. Denna ljuvliga frukost med granola äter jag gärna ute på vår tomt.

djurgarden-promenad1

Njut av att vara utomhus så mycket som möjligt. Jag försöker förlägga så många träningspass som möjligt ute och promenader så här års är ju magiskt. Även när det regnar eller precis efter att det har regnat är det så vackert att promenera utomhus. En plats i Stockholm som är extremt vacker just nu är Kungliga Djurgården. Om du är i Stockholm vill jag verkligen tipsa om att ta en promenad just på Djurgården. Så fint!

helgbuketten-spirea

Jag plockar gärna in blommor och gör fina buketter att pryda hemmet med. Just i detta nu blommar vår spireahäck så vackert och jag vill plocka in en bukett som denna jag har på mitt nattduksbord här.

Fler tips på blombuketter som förgyller här.

syrenberså i trädgården
syrénvatten

Visste ni att man kan äta syréner och att det därmed går att göra syrénvatten? Så är det och visst blir det vackert?!! Passa på nu när syrénerna blommar som bäst!

Fitness & Hälsa på Facebook

När jag och familjen är lediga tränar vi gärna ett pass i trädgården. Här får ni tips på olika sorters trädgårdsträning och här ett inlägg om hur man kan bygga upp en hinderbana med barn.

fika med smulpaj hallon på morsdag

Något som passar ypperligt att fika i syrénbersån eller någon annanstans utomhus är en hembakad smulpaj med kall vaniljsås. Alltså, så somrigt och gott! Här hittar ni receptet på en ljuvlig smulpaj med hallon.

Smulpaj rabarber recept

Och här receptet på en smulpaj med rabarber.

solnedgång på stationen

Glöm inte heller bort att njuta av de magiska försommarkvällarna också! Det ska i alla fall jag göra så ofta jag kan.

3 kommentarer

  1. Åhh vilket härligt inlägg! Jag har missat hela våren känns det som eftersom jag har varit bortrest större delen av maj, men nu ska jag ta igen allt! Utefrukost blir det i helgen nu när vi sticker till Öland, sjukt mysigt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons