Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Vårens vackraste träningspass

Ett träningspass i Kungsträdgården

Våren är visserligen inte slut ännu, men jag vågar ändå påstå att det träningspass som jag körde för några veckor sedan i Kungsträdgården var vårens vackraste träningspass. Jag menar, det är inte mycket som slår ett träningspass precis under en rosa himmel av blommor!

Här får du veta vad jag tränade och hur det var att träna detta ljuvligt vackra träningspass.

Vårens vackraste träningspass

Under den dryga vecka som körsbärsblommorna i Kungsträdgården är som vackrast är det fullt med människor där, så gott som dygnet runt. Den veckan i april när det blommade för fullt var jag där nästan varje dag och oftast kom jag dit tidigt på morgonen.

Redan då på morgonen var det många där. Det var till och med nästan trångt under trädkronorna, men jag skapade mig ändå en träningsyta intill en av parkbänkarna. Att det är så många som samlas samtidigt under detta vackra är ett fint fenomen. Det är härligt att så många får njuta av detta vackra, helt gratis, och i samförstånd!

Träningspasset körde jag alltså intill en parkbänk och som jag har berättat tidigare så går det att träna bra och effektivt med hjälp av just en parkbänk.

Dips är en klassiker att göra vid parkbänken. Jag försökte hålla rumpan nära bänken och hålla fötterna så långt ut från bänken som möjligt. Ju rakare ben och fötter så långt bort som möjligt desto tyngre blir övningen.

Om du vill få lite lättare armhävningar gör du dem med händerna på bänken.

Vill du få en tyngre armhävning sätter på fötterna på bänken istället.

En sidoplanka på det. Tänk på att hålla en rak kropp och pressa höften uppåt i små pressar.

Just den här gången när jag tränade vårens vackraste träningspass gjorde jag också ett antal knäböj och utfall intill bänken samt passade på att yoga under de rosa trädkronorna. Så ljuvligt!

Körsbärsträden i Kungsträdgården
Körsbärsträden i Kungsträdgården

Det är nu några veckor sedan det var så här vackert i Kungsträdgården, men jag njuter av minnet och jag ser fram emot många fler vackra träningspass framöver. För mig är omgivningen väldigt viktig för att jag ska uppleva maximal njutning vid träningen. Hur är det för dig?

Körsbärsträden i Kungsträdgården

Fler vackra inlägg från denna plats:

Lämna en kommentar

Annons
Annons