Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Midsommar efterrätt – här får du mina ljuvligaste desserter till midsommar

Pannkakstårta

Det går så snabbt och nu med mindre än en vecka kvar till midsommar är det hög tid att börja fundera på midsommarmaten. De flesta av oss kommer nog njuta av sill och färskpotatis till lunchen, men kanske att du ännu inte har bestämt vad det ska bli för midsommar efterrätt? Här kommer därför ett inlägg med tips på några riktigt goda midsommar-desserter.

Midsommarafton 2018

Desserter till midsommar – mina bästa tips

Om du har lyckan att ha smultron eller jordgubbar i din närhet tycker jag du ska njuta av dem till midsommarens dessert. Har du dem inte på tomten eller i ett närliggande skogsbryn finns de säkert att köpa i butik.

En klassiker är ju att äta de färska bären som de är tillsammans med en klick vaniljglass.

cheesecake-recept-1

Eller så gör du en fräsch cheesecake. En sådan blir extra god när du toppar den med bär, oavsett om det är smultron, jordgubbar, blåbär eller något annat. Denna cheesecake med lime och färska bär är ett riktigt smarrigt midsommartips!

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

Fördelen med cheesecake är att du kan förbereda den dagen innan och ha den klar när midsommarafton kommer. Denna ljuvliga cheesecake med hallon och rabarber gjorde jag ett tidigare år.

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

Och när vi skulle fika utomhus hade vi med den på picnic-filten. Så bra och gott!

Pannkakstårta recept
Pannkakstårta recept

Vill man göra riktig succé på midsommar så slår man till med pannkakstårta, fylld med mosade, färska jordgubbar och vispad grädde. Är helt klart sugen på att göra en sådan själv i år!

Lämna en kommentar

Annons
Annons