Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Min lista om hälsa

Blogglista om hälsa - Karin Axelsson

Jag hittade en lista om hälsa och gjorde om den till en lista jag vill dela med mig av. Här får du min lista om hälsa.

Blogglista om hälsa

Vad är hälsa för dig?

Hälsa för mig är att må bra inifrån och ut. Det är att vara frisk, pigg och ha en känsla av att vara stark, men det är också att vara uppriktigt glad och lycklig, att känna harmoni i den tillvaro jag är i just nu.

Att vara hälsosam för mig är att anpassa mig efter dagsform, att inte vara för hård mot mig själv, men också att utmana mig själv och pressa gränserna. För mig är det enormt viktigt att jag prioriterar min egen hälsa och sätter den i första rummet. Detta för att jag vet att jag blir en bättre människa för personer i min omgivning då.

Karin Axelsson tränar jägarvila
Att orka sitta länge i en jägarvila är att vara fysiskt stark för mig.

Hur mår du fysiskt idag?

Just nu känner jag mig precis så där stark och frisk som jag vill göra. Jag har denna morgon sprungit ner till sjön, hoppat i och sprungit hem igen. Nu sitter jag på tåget, på väg in till kontoret, med en pigg och skön känsla i kroppen. Jag har inte ont någonstans och jag mår bra. Så härlig känsla!

Hur mår du psykiskt idag?

Det har varit alltför många personer i min närhet som har gått bort och/eller utsatts för allvarliga sjukdomar under den senaste tiden. Det tynger mig att det ska behöva vara så, men jag försöker ändå att ha en positiv syn på livet. För vi som kan ska ju leva här och nu – fullt ut! I övrigt mår jag bra mentalt. Jag känner tacksamhet varje dag för allt det jag har och det får mig att må bra, hela vägen inifrån och ut.

utegym i Västervik

Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa?

Jag skulle ibland behöva sova lite mer. Det är tyvärr sömnen jag stundtals prioriterar bort när jag har mycket att göra. Jag vet att det inte är bra.

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Enkel fråga! Jag är helt klart en morgonmänniska!

Hur får man dig på bra humör?

Det finns mycket så får mig på bra humör. Men att göra det som jag gjorde denna morgon, dvs löpning i kombination med bad, är en sådan sak som får mig på bra humör. Att sedan få äta frukost med familjen efter det toppar mitt humör. Idag fanns det inte möjlighet till det dock.

Springa, lyfta vikter eller yoga?

Här kan jag inte välja. Jag älskar samtliga tre och behöver kombinationen av dem.

Nu skickar jag denna lista vidare till Milla, Charlotte och Emma.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons