Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Jag kan skatta mig så lycklig! – Ett inlägg om tacksamhet

Karin Axelsson - lycklig

Det är många av oss som har haft det känslomässigt tufft den senaste perioden. Sorgen efter Terese är stor och du kanske har fler jobbiga saker att behöva fronta just nu? Att livet består av berg och dalar i måendet vet vi ju, men det kan ibland vara svårt att se de positiva sakerna i livet när man är som djupast nere i en svacka.

Självklart ska vi få sörja och vara ledsna, men om vi tar det tragiska med Terese öde som ett exempel så är jag övertygad om att hon skulle inte vilja att vi gräver ner oss och blir totalt sänkta av det som hände henne. Hon vill ju att vi springer för henne, sprider rörelseglädje och lever våra liv fullt ut.

Under helgen funderade jag mycket på det här med att leva sitt liv fullt ut, hur jag vill leva det och också vad jag är tacksam för idag. Jag insåg att jag har galet mycket att vara tacksam för och att jag i stor mån lever mitt liv så som jag vill leva det. Hur är det med dig; Vad har du att vara tacksam för? Och hur vill du leva ditt liv?

Här får du min lista med tacksamhet!

Tacksamhet just nu

Familjen och vännerna – Mannen och barnen ger mig så mycket glädje och jag är så tacksam för vår lilla familj. Bilden från i somras när vi var i Geiranger, Norge, säger så mycket om hur vårt liv är. Vi älskar att upptäcka vacker natur, gärna sommartid och med husvagnen på släp, men det är inte bara muntra miner när vi är ute, som ni ser och vilket är helt naturligt.

Är också så tacksam för min pappa och syster, mannens familj, stora tjocka släkten och våra fina vänner. Det är alla dessa relationer som berikar mig och ger mig så mycket glädje.

Yoga på en strand i Norge

Att jag kan röra på mig är inget jag tar för givet och något jag är så tacksam för. Just nu känner jag mig stark och oövervinnerlig på något sätt. Det är en skön känsla!

Dahlia i trädgården

Jag är också så tacksam för nuet, för den vackra sommartid vi har just nu och att vår trädgård är en njutning av promenera runt i. Barnen och mannen har gått på ledighet och om två veckor slår jag dem följe.

Jag är tacksam över att få bo i ett land som Sverige, att jag har ett jobb som jag älskar och att vi har tak över huvudet och mat för dagen. Att jag och mina nära känner oss trygga är också viktigt och värdefullt.

guldhjartat-fitnessfestivalen-1
guldhjartat-fitnessfestivalen-3

Att jag har så fina följare som ni är också något jag är tacksam för. Hoppas att ni också hittar mycket på er tacksamhetslista att boosta er med!

Det finns mer än så som jag är tacksam för, men känns som att jag fick med det främsta nu. I tider när sorg och frustration ligger nära är det viktigt för mig att hitta fokus på det som är fint i livet. Det finns ingen anledning att glömma bort sitt eget liv och sluta leva, oavsett vad, även om jag självklart har respekt för att många behöver sörja och vara riktigt ledsna ett tag.

Jag kommer nog aldrig vänja mig helt vid döden, men den hör till livet och kommer hända oss alla. Det gäller helt enkelt att leva fullt ut så länge vi kan och tills den kommer!

Ha en ljuvlig måndag och lev den här dagen fullt ut!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons