Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Norge är fantastiskt – Om helgens road trip till Norge

I fredags eftermiddag packade hela familjen in sig i bilen och åkte mot Norge. Vi skulle vara med på konfirmationen av våra norska vänners två tvillingdöttrar på lördagen. I Norge är konfirmation väldigt stort och det firas också därefter. Lördagens fest skulle vara nästan i klass med en bröllopsfest, visade det sig.

Norge är fantastiskt

Men innan lördagen och konfirmationsfirande körde vi alltså hela vägen till hotellet i Oslo, där vi skulle bo. Det tog sin lilla tid och vi var framme först vid 22.30 på kvällen.

Åh, vad vackert det var att åka genom Norge i den fina sommarkvällen! När vi satt där i bilen och njöt av allt det fina så tänkte jag på alla andra fina minnen vi har från resor i Norge. I somras, när vi var där senast, upplevde vi så mycket magiskt.

Några länkar till fler fantastiska Norge-upplevelser:

Eftersom vi kom fram så sent på fredag kvällen var det skönt att sova ut på lördagen och sedan ta en lugn morgon.

Vi bodde på Scandic Gardemoen och frukostbuffén där var helt magisk. Vi välkomnades med en fräsch smoothie och kunde sedan plocka på oss av allt möjligt tänkbart och gott.

Klockan 13 ringde det i kyrkklockorna och konfirmationscermonin startade. Ovan ser ni de fina konfirmanderna tillsammans med sin lillasyster och småkusiner. Älskar att norrmännen gärna klär sig i nationaldräkter. Det var många som hade på sig det i lördags, den ena dräkten finare än den andra.

Lillasyster i vår familj var alldeles tagen av de flickorna som konfirmerades. Fastän hon bara har träffat dem en gång tidigare i sitt liv (när hon var ett år och knappast kan minnas den gången) så pratade hon om dem flera veckor innan det var dags för konfirmationsdagen. I lördags ville hon vara nära och krama dem mest hela tiden. På bilden ovanför här kan man se hur stolt hon håller den ena flickans hand.

Det var som sagt ett stort och fint firande av de två. En av höjdpunkterna på festen var när tårtbuffén dukades upp. Jag har nog aldrig sett så många fina tårtor samtidigt. Helt galet magiskt!

Den rosa tårtan med bokstaven K (flickorna som konfirmerades heter Kine och Kaja) var fantastiskt fin, som ni ser, och det fanns det fler som var.

Jag kan lova att vi gick väldigt mätta och belåtna från den festen sedan!

Barnen hade så kul och lekte med de andra svenska och norska barnen. När det var dags att skriva i gästboken lade de ner stort engagemang i både text och bild.

Vilken upplevelse helgens konfirmation i Norge var – både för oss vuxna och barnen! Vi är så tacksamma över att vi fick vara med denna fina dag och för att Norge är så fantastiskt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons