Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Toftaholm Herrgård – recension av Händelsernas Herrgård

toftaholm herrgård

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Toftaholm Herrgård i syfte att lyfta just Toftaholm Herrgård. Alla mina åsikter och tankar är som vanligt mina egna.

I helgen spenderade jag och familjen ett dygn på Toftaholm Herrgård i Småland. Detta inlägg och två kommande inlägg är skrivna i samarbete med dem.

En recension av Toftaholm Herrgård

Denna så kallade Händelsernas Herrgård, med anor från långt tillbaka i tiden, ligger i Vittaryd i Småland. Efter att ha kört den sista biten genom en smal allé möts man av den gula huvudbyggnaden samt ett par sidobyggnader, som också är gula. Gårdsplanen är stor, pampig och inbjudande.

När vi var där bodde vi i en av de äldre sidobyggnaderna.

Precis innanför ingången hade vi ett familjerum med plats för fyra personer och gott om utrymme.

Toftaholm Herrgård är optimalt att ha konferenser eller bröllop på, men det är också en fin plats att spendera något dygn på som familj eller på tu man hand.

Marken runt herrgården och hotellbyggnaderna är stor. Vi spenderade en del tid till att spatsera runt där. Barnen gungade och vi tittade på växtligheten i planteringarna och i det lilla växthuset.

Ute på gräsmattan finns möjlighet att spela volleyboll och det finns en boulebana för de som är sugna på boule.

I samband med att vi var där i helgen invigde Toftaholm Herrgård sitt orangeri och vi fick vara med på den middag och fest som annordnades i orangeriet på kvällen.

Utsikten från orangeriet är fin, som ni ser.

Vi fick njuta av en kväll med god mat och liveband samt en magiskt fin miljö.

Nu när Toftaholm Herrgård har detta orangeri har de också möjlighet att ta in större sällskap. Att arrangera ett bröllop eller ha en konferens där är perfekt!

Vi gick en sväng längs med sjön Vidöstern, som ligger precis intill herrgården. Kvällen var verkligen fin!

Morgonen därpå bjöd på sol och fint väder. Vi gick upp till huvudbyggnaden för att äta frukost…

… och plockade för oss av mycket gott. Jag gillade deras egengjorda müsli skarpt!

Det ger en extra dimension att vara på platser som har en historia och det har verkligen Toftaholm. Vi fick veta att Gustav Vasa hade denna plats som en fristad när han flydde från danskarna och det var också här han mötte den unga, vackra Katarina Stenbock, som så småningom blev hans fru.

I kommande sponsrade inlägg om Toftaholm kommer jag dels berätta om deras härliga spa, som finns precis intill sjön där, och om vad man mer kan göra på herrgården och i omgivningarna runt den. Kanske att detta kan vara en plats för dig att besöka i sommar?

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Toftaholm Herrgård i syfte att lyfta just Toftaholm Herrgård.

Lämna en kommentar

Annons
Annons