Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En favorit i repris: Vi sover i trädgården!

sova i trädgården

Ända sedan vi gjorde det förra sommaren har vi sett fram emot att göra det igen. Jag pratar om att tälta i trädgården och ni kan hitta till hur det gick till förra året när vi gjorde det via länken. Tälta gjorde vi inte riktigt då det var i paviljongen vi sov. Men sov i trädgården gjorde vi i alla fall och nu när vi är hemma på semestern och både dagar och nätter är heta passar vi på att göra det igen.

Igår kväll bäddade vi iordning i paviljongen för att sova i trädgården och eftersom barnen tyckte att det var så härligt gör vi det igen ikväll!

Vår paviljong är den optimala platsen att hänga i när det är varmt och soligt och man behöver lite skugga. Det är också den optimala platsen att sova på sommartid. Vi blåste upp den stora luftmadrassen och bäddade i ordning i den och i sofforna för oss alla fyra.

Medan vi bäddade lyste kvällssolen så fint på växthuset.

Jag hade Lillasyster med som hjälpte mig. Och eftersom hon hade sett fram emot detta i ett år var det med otålighet och glädje som hon funderade på vart alla skulle sova.

En stund senare lade vi oss till rätta i sängarna och läste saga. Storebror hade skrivit en egen saga, just för denna kväll. Den handlade såklart just om att sova i trädgården. Så sött!

Medan vi låg där och läste blev det allt mörkare. Strax var det så pass mörkt att vi kunde kolla efter fladdermöss och lyssna efter djur i skogen.

Taggade barn och gosedjur! <3

Vi somnade till slut, om än ganska så sent. Barnen sade att det bästa med detta är att vi alla får sova tillsammans och det håller jag verkligen med om. Så mysigt att sova alla tillsammans i en enda stor säng. Och så härligt att göra det utomhus!

Jag vaknade till några gånger under natten, men sov i det stora hela bra. Vis klockan åtta sken morgonsolen så pass starkt in genom myggnätet att jag inte kunde sova längre. Övriga vaknade också och vi gick upp.

Jag älskar kombinationen att sova utomhus och ändå ha nära till alla förnödenheter och praktiska saker som toalett och kök. Att bara kunna kliva in i huset och koka sitt egna bryggkaffe efter en natt ute i naturen är så skönt.

Att vi ska sova i trädgården i natt igen är härligt. Kanske att vi gör det varje natt nu så länge denna värmebölja håller i sig.

Lämna en kommentar

Annons
Annons