Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Om att komma in i semesterlunken

Semesterlunken

Hej på er från semesterlunken!! Det är väl egentligen först idag som min semester börjar, men sedan jag gick från kontoret i fredags har jag ändå börjat njuta av den: min semester!

Jag älskar min vardag och mitt jobb, men jag känner ändå att semester nu är så välbehövligt för mig. Jag har jobbat hårt den här våren, är trött och behöver avkoppling! Att snabbt komma in i semesterlunken är dock inte lätt. Det tycker i varje fall inte jag. Här berättar jag hur jag gör för att komma in i semesterlunken så snabbt som möjligt.

Semesterlunken

När jag går på semester, hur härligt det än är, kan jag bli deppig och nästan lite nedstämd. Jag tror att det är tröttheten som tar över och som gör att jag tappar gnistan. Jag är en person som alltid kör in i kaklet, in i det sista, och så brukar det även vara inför att jag ska gå på semester. Någon som känner igen sig i tröttheten och nedstämdheten?

Detta gör jag för att må bra och komma in i semesterlunken:

 • Jag sover ut på morgnarna. Jag vet att jag behöver mycket sömn i början av semestern. Det är som att systemet måste hämta ikapp och jag tillåter mig det.
 • Vi försöker hålla dagarna i början av semestern ganska så innehållslös. Just denna semester har dragit igång med bjudningar och kalas för lillasyster direkt samt att vi ska börja bygga på vårt växthus. Men vi har det lugnt i övrigt och ska resa iväg först om en vecka. Det är skönt!
 • För mig är det nyttigt att inte ha några träningskrav under första semesterveckan. Jag tränar då bara om jag verkligen får feeling. Kroppen behöver hämta ikapp, både fysiskt och psykiskt. Det är så tydligt för mig och då låter jag den få göra det.

Att gå runt i trädgården är ren och skär njutning. Jag drar ett ogräs här och där och njuter av att vara barfota mot mjuk gräsmatta.

Särskilt i kvällssolen njuter jag av att gå runt i all grönska! Det är helt klart ett bra sätt att komma in i semesterlunken på.

Hur är det med dig? Är du duktig på att snabbt komma in i semesterlunken och hur gör du?

7 kommentarer

 1. Längtar så efter ledighet.. Men from nästa ons bestämmer jag hur jag vill jobba i 6v framåt.. då jobbar jag när det regnar o är på stranden när det är sol, ungefär..

   1. det är fördelen av att jobba på ett litet företag (31anställda), nackdelen är lönen… Men det är det värt för det mesta, att kunna styra tiden själv.

 2. Jag brukar ha ganska mycket semesterlunk. Och komma in i det snabbt.
  Men i år har jag en helt annan känsla i kroppen. För första gången sen seperationen har jag mer energi och är supersugen på att hitta på och planera in saker (inte nödvändigtvis stora saker). Så det är en tydlig skillnad. 🙂

  Ha en fin semester!
  Kram M

Lämna en kommentar

Annons
Annons