Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Plättar med blåbär – godaste receptet!

plättar med blåbärskvarg

Jag älskar mat som hela familjen älskar och som jag vet blir succé när jag lagar det. Som pannkakor och plättar. Det fungerar liksom alltid. Och jag älskar att det går att göra dem till en näringsrik måltid. Det är ofta vad man toppar pannkakorna eller plättarna med som är grejen. När jag får barnen att vilja ha färsk frukt eller bär till sina pannkakor istället för sylt tar mitt hjärta ett glädjeskutt varje gång. Det ska tilläggas att detta lyckas jag verkligen inte alltid med. De hittar till syltburken själva, så att säga.

Plättar med blåbär

Den här kvällen i slutet av juni ställde jag mig för att göra plättar till middag. Helt vanliga plättar gjorda på mjöl, mjölk och ägg gjorde jag. Och så stekte jag dem i smör. Till dem serverade jag en blåbärskvarg. Precis som jag trodde gillades de av alla i familjen!

Innan det var dags att äta passade jag på att fota de fina och goda plättarna, som jag hade lagt så fint i en trave, ute på altanen. Jag kunde inte låta bli det med tanke på att jasminbusken blommade som vackrast där och då.

Hoppas att ni njuter av bilderna och blir inspirerade till att laga en liknande måltid! Nedan får ni receptangivelser ifall ni blir sugna.

Plättar – till ca 4 personer

  • 3 dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 ägg
  • lite salt
  • smör till stekning + lite till smeten

Häll upp mjöl i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop till en jämn smet. Häll i resten av mjölken och fortsätt att röra smeten. Knäck i äggen samt häll i saltet och rör vidare tills smeten är helt slät.

Smält smör i en plättlagg och häll lite av det i smeten. Låt plättlaggen vara på ganska hög värme. Häll i smet i laggen och börja stek dina plättar.

Blåbärskvarg

  • 2 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 3 dl naturell kvarg

Rör ihop blåbär och kvarg till en blå röra.

Det blir fint att toppa med några blåbär också!

Visst är jasminen vacker! Synd att den blommar en så pass kort period!

Vill du göra bananplättar med äpple istället? Kolla det ljuvliga receptet via länken!

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons