Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Så aktiverar du stillasittande barn i sommar

tips for att aktivera barn - tv4 nyhetsmorgon

Kommer ni ihåg att jag för en dryg månad sedan berättade om att sonen var med i TV4 Nyhetsmorgon och tillsammans med Mårten Nylén och två andra barn tipsade om hur barn kan bli mer aktiva på sommaren? Nu tänkte jag berätta lite mer om den upplevelsen samt om de smarta tipsen som Mårten och de tre barnen delade med sig av.

Om inslaget på TV4 Nyhetsmorgon hur du aktiverar stillasittande barn i sommar

Efter att Wilmer och jag hade lämnat lillasyster på förskolan väntade vi en stund på den taxi, som körde oss till TV4-huset. Han var spänd och nyfiken på det som komma skulle. Att få vara med i direktsändning på TV var stort för min lilla 7-åring. Jag berättade det jag visste om vad som skulle hända, hur studion såg ut osv för att han skulle ha så rätta förväntningar som möjligt, men det var nog ändå svårt för honom att föreställa sig helt vad detta skulle innebära.

På plats mötte vi upp med de andra två barnen, Lea, 6 år, och Isabel, 11 år, samt deras föräldrar, Mårten Nylén och de som jobbade med programmet.

Det var Mårten som hade förberett med träningstips och övningar som barnen skulle visa upp. Strax innan det var dags för sändning förberedde teamet med redskapen och hur de skulle lägga upp de två inslagen i Nyhetsmorgon-sändningen.

Tips för en aktiv sommar med Mårten Nylén och barnen på TV4 Nyhetsmorgon

Så var det dags och första inslaget bestod av tips på hur man enkelt kan aktivera sig på en boll. Mårten berättade om att det kan vara smart att ha en sådan boll tillgänglig i hemmet för att man ska kunna sätta sig på den istället för på en vanlig stol. På en sådan boll får man ju träna balansen och behöver aktivera coren – helt gratis!

Tips för en aktiv sommar med Mårten Nylén och barnen på TV4 Nyhetsmorgon

Barnen tog uppgiften att visa balansövningar på bollen på stort allvar.

I nästa inslag visade barnen samt Mårten och programledarna Soraya och Anders upp hur man kan använda citroner som saker att aktivera sig med. De kastade citronerna till varandra. Det var Anders Pihlblad som kastade till Wilmer och ett av kasten blev väldigt långt, vilket Wilmer kommenterade ett antal gånger efteråt. 🙂

Här finns klippet med de båda inslagen från TV4 Nyhetsmorgon. Även Anders långa kast till Wilmer finns med där!

Tre tips för mer aktivitet och mindre stillasittande:

  • Rör på er tillsammans
  • Skapa en rörlighetsvänlig miljö i hemmet
  • Lek och utmana varandra

Det var alltså dessa tre tips som Mårten och barnen tipsade tittarna om. Jag tycker att samtliga tips är bra då de är enkla att få till och konkreta. Sommarsemestern är ju en ypperlig tid till att röra sig tillsammans på. Det går att göra så mycket ihop, som att bada, plocka blåbär, leka i en lekpark, sparka boll, hoppa studsmatta, cykla och spela pingis. Genom att ha en boll, som den i inslaget, i hemmet kan du enkelt få in rörelse och balans i hemmiljö. Och att leka tillsammans är ju hur kul och enkelt som helst!

Här har ni gänget i pausen, mellan de två inslagen.

Såklart att Mårten ville ta en Groupie. ;.)

Så här blev bilden. Du hittar den på hans Instagram.

Här har vi gänget när de är klara med de båda inslagen. Något mer avslappnade miner nu!

Efter att vi var klara på TV4 följde Wilmer med mig till mitt jobb. Höjdpunkten där var som vanligt att få spela fotbollsspel samt äta sushi (hans standardval när vi äter lunch på mitt kontor). Han lyckades också tajma in tårta den dagen då en av mina kollegor fyllde jämnt och vi firade honom med tårtfika.

Det var en kul och lite omtumlande erfarenhet för min 7-åring att vara med på TV. Jag är glad över att han vågade eftersom han fick vara med och sprida träningsglädje, något som han verkligen brinner för. Tack Mårten och TV4 för att vi fick vara med!

Lämna en kommentar

Annons
Annons