Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Svemester – det härliga med att semestra i Sverige

solnedgång Mariestad svemester

Det blev en bloggpaus här på över två veckor och jag känner att det var välbehövligt och skönt. Tanken var ju att komma tillbaka här på bloggen när den har sin nya skepnad och sammanhang, men det tekniska fixet tar längre tid än vi trodde så ni får vänta några veckor till på att hänga här i lite av en ny förpackning. 😉

Som sagt var det ändå bra att det blev en liten paus. Tror att vi alla kan behöva pausa från våra vanliga rutiner och måsten ibland, oavsett hur kul vi tycker att det är. Nu är jag dock taggad att börja så smått igen och jag kan lova att jag har hur mycket som helst att dela med mig av. Medan det har varit tyst här på bloggen har vi inte inte bara byggt klart vårt växthus. Vi har också varit på husvagnssemester och har ännu en gång upplevt det härliga med svemester. Tre olika platser i vårt avlånga land har vi varit på och på samtliga platser har vi bott nära en sjö eller ett hav. Här kommer lite av det ljuvliga som vi har upplevt under vår nästan två veckor långa svemester med husvagnen denna gång.

Svemester och ljuvliga solnedgångar vid husvagnen i Sverige

Jag är så lycklig över att svemester börjar bli allt vanligare för oss svenskar. Personligen tycker jag att det känns synd att åka ifrån vårt vackra sommar-Sverige när det är som finast och fastän jag har varit på många platser i Sverige så finns det fortfarande mycket nytt att besöka – eller gammalt att återuppleva. Denna gång blev det Hultsfred, Ugglarp och Mariestad för vår del, samtliga ljuvliga plaster att vara på.

Hultsfred

Campingen i Hultsfred var mysig och låg precis intill sjön. Vi kunde njuta av både morgondopp och kvällsdopp. Att det blev just Hultsfred hade att göra med att barnen ville till Astrid Lindgrens Värld och vi passade också på att besöka de riktiga Katthult och Bullerbyn, alltså platserna där de båda filmerna spelades in.

Ugglarp

Efter några dagar i Småland ville vi gärna till Västkusten. Längtan till salta bad och långa sandstränder var stor och valet föll på Ugglarp. Den strand som vi bodde intill där var verkligen magisk. Som vi badade, plockade snäckor och njöt av solnedgångar där!

Ekudden, Mariestad

Slutligen parkerade vi vår husvagn på Ekudden i Mariestad. Vi hade turen att få en plats precis bredvid Vänern och med egen badbrygga. Förstå njutningen i det och i att vandra och springa på de stigar som fanns runt området där!

Åh, vad jag älskar Sverige och svemester. Att upptäcka vårt land, speciellt på sommaren, är verkligen ljuvligt!

Nu är vi hemma igen och njuter av svemester hemma – eller hemester, som det heter.

Lämna en kommentar

Annons
Annons