Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Camping Hultsfred – naturnära och i hjärtat av Småland

Hultsfred camping

Fotona i detta inlägg är alla tagna en kväll tidigare i somras som betyder mycket för mig och som för alltid kommer finnas kvar som ett fint minne. Det var den första kvällen på vår två veckor långa husvagnsturné i Sverige och vi hade precis kommit fram till Hultsfred.

Vi bodde på den fina naturcampingen i Hultsfred i tre dygn. Husvagnen stod placerad under björkar och med fin utsikt över den lilla sjön. I det här inlägget vill jag berätta mer om campingen i Hultsfred och varför den var så mysig.

Camping Hultsfred

Att vi hamnade just i Hultsfred hade att göra med att vi ville vara på en plats nära Astrid Lindgrens Värld, barnens favoritplats som vi besöker varje sommar. Året innan hade vi hängt i Västervik, vilket var bra också. Men genom att bo i Hultsfred bodde vi lite närmare till, men ändå inte för nära. de campingplatser vi tidigare testat i Vimmerby har vi nämligen inte blivit så förtjusta i.

Denna charmiga naturcamping i Hultsfred ligger mitt i hjärtat av Småland, precis intill sjön Hulingen och med skog och fina naturområden intill.

När vi hade parkerat och installerat oss den första kvällen gick vi en promenad i området på campingen. Kvällssolen sken in mellan trädkronorna och över Hulingen.

Det var lite kyligt, därav jackan på lilla syster, men det var galet vackert. Nere vid vattnet fanns några små sandstränder. Det var nästan folktomt när vi gick där och vi kunde utforska platsen på egen hand.

Den kyliga kvällen gjorde att vi inte badade just denna kväll. Men dagen efter, när vi hade spenderat hela dagen på Astrid Lindgrens Värld och sedan sprungit en kort runda, hoppade vi i för ett kvällsdopp.

Förutom att det är en väldigt vacker och naturnära campingplats gillar jag att Camping Hultsfred har en skön, avslappnad inställning till sina gäster. Det finns inga utritade platser, utan man ställer sin husvagn eller husbil där man själv vill.

När det började bli rosa på himlen kröp vi in i husvagnen och spelade Yatzy tills det var dags att sova. Husvagnslivet på platser som denna alltså och så länge alla i familjen är på bra humör – det är magiskt!

Förutom att besöka Astrid Lindgrens Värld gjorde vi en del andra utflykter från denna plats. Dessa och vad vi gjorde på själva campingen kommer jag berätta mer om snart.

Vill du hitta till den campingplats jag berättar om här så klickar du på denna länk.

Lämna en kommentar

Annons
Annons