Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Cirkelträningspass vid parkbänk

cirkelträningspass vid bänk

Tidigare denna sommar, när vi var i Hultsfred, startade jag en av morgnarna med ett cirkelträningspass vid parkbänk. Tänk vad många övningar man kan göra, bara med sin egna kroppsvikt och vid eller på en bänk. Så bra!

Cirkelträningspass vid parkbänk – förslag på upplägg

I denna film visar jag de tio övningarna som jag gjorde i en uppspeedad version. Låt dig inspireras av övningarna och kör ett cirkelträningspass vid bänk du också!

Dessa övningar körde jag:

 • Dips
 • Armhävningar – lättare variant
 • Armhävningar – tyngre variant
 • “Stjärnan”
 • “Båten” i rörelse
 • Snabba spring
 • Utfall – ett ben i taget
 • Knäböj – ett ben i taget
 • Ryggresningar
 • Hopp upp på bänk

Gör så här:

 • Utför så många repetitioner av varje övning som du orkar.
 • Gör övningarna efter varandra utan paus.
 • När du kört ett varv av samtliga övningar vilar du en liten stund och fortsätter sedan med 2-3 varv till.

Kör så det ryker!

Här ser ni några av de övningar jag gjorde i mitt cirkelträningspass:

Jag kallar dem för dips. För att få dem så tunga som möjligt ska du ha raka ben, hålla rumpan nära bänken samt gå djupt ner när du böjer armbågarna.

Armhävningar – I filmen visar jag två varianter av armhävningar, varav den här är den lättare varianten. För att få till en tyngre variant av armhävningar vänder du på dig, det vill säga håller fötterna på bänken och händerna i marken, istället.

Utfall – Du gör övningen med ett ben i taget och går så djupt ner som du kan samtidigt som du håller en rak position i överkroppen.

Så nöjd efter det cirkelträningspasset! Det var en mulen morgon och det regnade till och med lite lätt medan jag tränade. Känslan när jag efter passet drog av mig skorna och träningskjolen för ett dopp i sjön var magisk!

Lämna en kommentar

Annons
Annons