Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Ett besök i Bullerbyn

Bullerbyn i Småland

Det finns många fina minnen och stunder som jag har från sommaren, som snart (men inte än) är slut och som jag inte har berättat för er om ännu. Ett sådant minne är när vi besökte Bullerbyn, alltså den lilla byn Sevedstorp utanför Vimmerby i Småland där filmerna om Bullerbyn spelades in. Jag blev som barn på nytt av att vara där och tyckte det var super mysigt att få uppleva platserna som Britta, Anna, Lisa och de andra barnen leker på i de klassiska filmerna.

Bullerbyn i Småland

Så gott som varje sommar sedan äldsta barnet var i 2-års åldern har vi besökt Astrid Lindgrens Värld, i Vimmerby, vilket vi gjorde i år också. Jag tycker alltid att det är lika härligt att komma dit. Men vi har tidigare aldrig besökt den riktiga Bullerbyn eller Katthult heller för den delen. Bra då att vi gjorde det i år eftersom det faktiskt var snäppet mysigare än Astrid Lindgrens Värld.

Bullerbyn i Småland

Bullerbyn är egentligen bara en liten väg med de tre husen, precis som i filmen. Där finns också några ladugårdar och uthus samt ängar och hagar. Men mer än så är det inte och det hade jag nog inte heller förväntat mig.

Det såg ut ungefär som jag trodde och kändes så där mysigt, lantligt och trevligt som jag hade föreställt mig.

Bullerbyn i Småland

Bullerbyn i Småland

Bullerbyn i Småland

Barnen sprang direkt bort till fåren i fårhagen för att klappa och ge dem mat. Vi låtsades att ett av fåren var Pontus, som Lisa tar hand om i filmen.

Bullerbyn i Småland

Söta kaniner fanns det också att klappa.

Bullerbyn i Småland

Bullerbyn i Småland

I Bullerbyn fanns det också ett litet café, placerat i Sörgården.

Bullerbyn i Småland

Bullerbyn i Småland

Och som sagt, hagar och ängar fanns det många av. Vilken lantlig, fin idyll Bullerbyn är! Jag är glad över att vi åkte dit och fick uppleva Bullerbyn på riktigt. Barnen fick klappa djuren och hoppa i höet, helt enkelt göra sådana saker som Bullerby-barnen gjorde då för nästan 100 år sedan. Det är fint att ha detta minne tillsammans och när vi nu läser böckerna eller tittar på filmerna kan vi se platserna framför oss mycket tydligare och bättre.

Här kan du läsa mer om platsen. Om du befinner dig i Småland är Sevedstorp – Bullerbyn verkligen värt ett besök, i alla fall om du tycker historien om barnen i Bullerbyn är mysig.

Lämna en kommentar

Annons
Annons