Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ett lyckat Festis-pyssel

Festis-pyssel

När Lillasyster i familjen fyllde fem år tidigare i somras och inför hennes kalas gjorde vi en festlig sak av Festis-paketen. Av färgad kartong, penna och lim gjorde vi super söta små djur, som vi satte fast på Festisarna. Behöver jag säga att det blev succé hos barnen?!! Här visar jag hur vi gjorde dessa små drickbara djur.

Festis-pyssel: söta små djur till barnkalaset

Till detta pyssel behöver du:

  • Festisar eller andra saft-/juice-paket
  • Färgade tjocka papper eller kartong, ha gärna ljusa pastellfärger (det är kul med så många olika färger som möjligt
  • Svart smal tuschpenna
  • Sax
  • Lim

Koncenterade barn som verkligen gick in för uppgiften att göra många Festis-djur.

Som ni ser så blev vi tipsade om detta pyssel i en bok som barnen har. Kreativa Karins kalas för barn, heter den. Så bra!

Gör så här:

Lägg en Festis på ett papper och mät ut hur hög den är. Dra ett streck i höjd med dess längd och gör ett par öron i mitten av strecket. Variera gärna mellan olika djur och gör därmed olika djuröron. Rita också en arm att klippa ut från pappret.

Klipp ut längs strecken. Rita dit ögon, nos, mun och morrhår.

När du känner dig nöjd med djurets utseende klär du in Festis-paketet med pappret. Limma bak i djurets rygg. Limma också på armen så att den kan hålla i sugröret på magen.

Fortsätt att göra likadant med fler papper tills dess du har så många Festis-djur som du behöver.

Vi dukade fram våra fina drickbara djur intill den födelsedagstårta som jag hade gjort till vår 5-åring. När det sedan var dags för kalasets fika fick barnen själv välja vilken Festis de ville ha.

Det blev verkligen succé och jag är helt övertygad om att detta kommer bli ett stående inslag på mina barns kalas framöver!

Om du har missat de glasskex som jag bloggade om för ett tag sedan och som barnen mumsade på till fikat så hittar du dem via länken.

Lämna en kommentar

Annons
Annons