Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Glasskakor Chocolate Chip – super gott recept!

Glasskakor Chocolate Chip recept

För några veckor sedan skrev jag om de ljuvligaste av Chocolate Chip Cookies, som jag precis hade bakat. Här vill jag skriva om vad jag gjorde av dessa krispiga och samtidigt sega kakor, vilket faktiskt är bland det godaste du kan äta. Jag pratar om mina Glasskakor Chocolate Chip. Kakorna läggs dubbelt med vaniljglass emellan och njuts direkt. Magiskt gott! Här får du receptet.

Glasskakor Chocolate Chip recept

Glasskakor Chocolate Chip – recept

Börja med att baka Chocolate Chip Cookies. Du hittar receptet på dem via länken. Baka dem gärna några timmar innan du ska göra glasskakorna då de med fördel ska hinna svalna först.

När det är dags för glassfika tar du fram dina kakor. Börja med att breda vaniljglass på en kaka och tryck sedan fast en annan kaka på glassen. Tryck så pass mycket att glassen åker ut mot kaksidorna. Använd en kniv för att jämna till glasskanten.

Gör dina glasskakor så snabbt som möjligt så att glassen inte smälter alltför mycket. Servera och njut!

Glasskakor Chocolate Chip recept

Glasskakor Chocolate Chip recept

Ibland när jag gör glasskakor brukar jag hälla upp strössel på ett fat och doppa glasskakorna i den. Då får du ett fint strössel på sidorna! Men just dessa glasskakor är minst lika goda utan strösslet.

Glasskakor Chocolate Chip recept

Glasskakor Chocolate Chip recept

Jag älskar de rejäla bitarna av choklad i dessa kakor och att man mellan varven överraskas av att få en knaprig hasselnöt i munnen. Chokladen och nötterna gör sig så bra till den seg-krispiga kakan och lena glassen. Alltså, detta är verkligen en vinnar-kaka!

Glasskakor Chocolate Chip recept

Om du vill få mer inspiration på olika sorters kakor med glass så finns det en del att ta av i arkivet. Kika in via länkarna nedan och hitta din favorit!

Glasskakor Chocolate Chip recept

Mina godaste kakor med glass:

Lämna en kommentar

Annons
Annons