Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Helgen när sommaren och semesterkänslan kom tillbaka

Helg i augusti

Wow, vilken helg vi just har haft! Det var helgen när både sommarvärmen och semesterkänslan kom tillbaka – så härligt.

Att det var så berodde nog inte bara på det vackra sommarvädret. Jag hade redan innan bestämt mig för att denna helg skulle få vara så kravlös som möjligt och för en gångs skull lyckades jag ganska bra med det. Mannen var iväg större delen av helgen på Roadtrip, men ändå fick jag många lugna, sköna stunder denna helg. Barnen är så pass stora nu att de är iväg flera gånger om dagen och leker med grannkompisarna. När det skedde den här helgen försökte jag undvika bestyr som städning och fix inomhus så mycket som möjligt. Istället softade jag och njöt av det fina vädret ute i trädgården. Så ljuvligt!

Jag kan alltså checka av en avslappnad helg där väder och humör har fått styra mycket av det jag har gjort, i alla fall till viss del. En del saker måste man ju göra, oavsett vad. Men mellan varven har jag verkligen njutit!

Helg i augusti

 

Helg i augusti

En riktigt skön stund hade jag i lördags när jag på eftermiddagen satte mig i växthuset och fixade med en del datorjobb. Tänk att betala räkningar är riktigt kul när man får göra det i denna fina miljö! Utöver det bloggade jag och bokade några restauranger i New York, dit jag och tjejgänget ska snart.

Medan jag satt här var barnen ute och cyklade med kompisar i området och när det började bli dags för middag fick jag kämpa en del för att få hem dem. De fick nog också lite av en sommarlovskänsla i helgen och ville såklart vara ute och leka längre än så.

Helg i augusti

Helg i augusti

Lite senare på kvällen gick vi ut i trädgården igen och då fick jag bra hjälpa av dem med att sopa och vattna i växthuset.

Helg i augusti

Vi har njutit av sköna sovmorgnar i dagarna två i helgen. Skön semesterkänsla på det med och på våfflorna som jag gräddade till frukost på söndagen. Det var barnens önskemål att jag skulle göra mjuka våfflor att fylla med keso och bär och göra wraps av. En bra idé, tyckte jag. Jag fick feeling och stekte även bitar av äpplen i kanel och smör, som vi också kunde ha i våra våffelwraps.

 

Våffelwraps

För er som har missat receptet på de ljuvliga mjuka våffelwraps jag pratar om så är det bara att klicka på länken.

Helg i augusti

Söndagen fortsatte sedan på samma sköna semesterliknande sätt. Jag tog en vända till växthuset innan jag och barnen åkte med Storebror till ett kalas. I och med det fick jag och Lillasyster egentid och vi åkte då till ett utefik där vi åt lunch och glass. Jag insåg där och då att vi borde göra mer av sådant, alltså dela upp oss och hänga mer med ett barn i taget. Det blir mindre bråk och mer prat på tu man hand med det barnet då.

Helg i augusti

När mannen sedan kom hem senare på eftermiddagen och barnen lekte med sina kompisar lade vi oss på en filt på gräset i solen och slumrade en stund. Snacka om semesterkänsla på det!

Det var en kort “semester” på två dagar, men den gav mig massor av energi. Jag tror att barnen kände likadant för det var inte så svårt att få upp dem klockan sex imorse. Tack för det augustisolen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons