Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Morgonrutinen som helar mig

En värdefull morgonrutin

Att den morgonrutin som jag ska berätta om nu helar mig är kanske en lätt överdrift. Jag är ju inte på något sätt sjuk eller skadad. Men känslan är att den helar mig mentalt och ger mig det jag behöver i form av avkoppling, nedvarvning, pepp, eftertanke eller ny, positiv energi. Ni som har följt mig ett tag har hört om denna rutin förr, men den tål att upprepas, om inte annat för mig själv då den betyder så mycket för mig.

En värdefull morgonrutin

Den morgonrutin som jag ska berätta om nu gör jag de vardagar när det är jag som lämnar barnen. Övriga vardagar får jag den egentid jag behöver ändå eftersom jag då bara har mig själv att tänka på.

Precis som för många av oss med barn kan morgnarna hemma hos oss vara ganska stressiga och innehålla en hel del tjat och upprepningar om att det är dags att åka till förskola och fritids. “Tänk på att mamma inte kan missa sitt tåg”, hör jag mig själv säga 100-tals gånger om och jag är trött på att höra mig själv säga det, men säger det ändå eftersom jag tänker att då förstår barnen att det inte går att komma någon minut för sent.

När vi satt oss i bilen har vi bara ca fem minuter att köra innan vi är framme vid dotterns förskola. Där parkerar jag bilen och det är just det som är min fina morgonrutin, att jag låter bilen stå kvar parkerad där fastän tågstationen ligger dryga kilometern bort.

En värdefull morgonrutin - promenad till fritids

När vi har lämnat Lillasyster på förskolan går jag och sonen den korta sträckan till hans fritids. Ibland vill han gå före mig, men mysigast är de gånger han väntar in mig och vi går tillsammans. Att hinna prata med honom en stund utan störningsmoment är väldigt värdefullt!

En värdefull morgonrutin

När även sonen har kramats hej då och vinkats av går jag den dryga kilometern själv till mitt tåg. Det är nu jag får tid till den reflektion och egentid som jag behöver för stunden. Just idag, när morgonen har varit lugn och utan stress, men jag istället har en presentation att tänka på som jag ska hålla senare idag, gick mina tankar på den och en skön peppkänsla inför denna dag. Andra morgnar, när jag är smått nedslagen av en stressig och uttömmande morgon, nyttjar jag den egna promenaden till att hämta ny energi och kraft genom att lägga fokus på det positiva.

Just den här veckan har mina morgnar och den morgonrutin jag nyss berättat om varit extra magiska. Vädret nu, med den strålande sol och magiska värme vi har, är ju helt fantastiskt! Om jag hade haft möjlighet hade jag gärna promenerat ett antal tågstationer till, bara för att få vara ute i allt detta härliga.

Men oavsett väder är denna morgonrutin alldeles underbar och det är något jag håller fast vid, oavsett vad. Hur gör du för att skapa dig själv den egentid du behöver?

2 kommentarer

  1. Jag behöver sedan skolan började i höst inte lämna barn längre, så nu kan jag bestämma väldigt mkt hur jag vill ta mig till jobb o när jag måste vara hemma på eftermiddagarna. DET ÄR SÅ SKÖNT, som att få flera timmar över varje vecka, så tid till eftertanke får jag oftare än förut, mest genom att inte behöva stressa hit o dit..

Lämna en kommentar

Annons
Annons