Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Närodlat och lyckan i det

Närodlat pesto

Åh, jag kan inte nog uttrycka min glädje av att kunna odla egna örter och grönsaker hemma i trädgården för att sedan skörda dem och ha med i matlagningen. När vi äter av vår egen basilika, våra morötter eller plommon så smakar det verkligen extra gott och det sjunger i mig av glädje. Att odla i liten skala i hemmet är verkligen närodlat i dess full bemärkelse och det är positivt ur så många aspekter.

Närodlat i hemmet

Ni som har läst inlägget om vårt växthus vet att vi odlar en del örter precis utanför det. Mannen har snickrat ihop en pallkrage som passar perfekt in bakom växthuset och där har vi basilika, persilja, oregano, citronmeliss och dill. Som vi kan förhöja vår matlagning med dessa!

Igår plockade jag av en del basilika och fastän jag tyckte att jag plockade ganska många blad så syntes det knappt att jag hade rört plantorna.

Vårt växthus
Vårt växthus

Just basilika är verkligen en favorit för mig. Eller jag kanske snarare ska säga att det är basilikapesto som är min stora favorit. I övrigt gör jag inte så mycket mer med basilikan. Där tar jag gärna hjälp av er med tips på vad mer vi kan göra av vår basilika!

närodlat basilikapesto

Jag svängde ihop två små burkar med basilikapesto igår. Resultatet ser ni här och receptet på min basilikapesto hittar ni här. Så gott till både kyckling, lax och pasta!

Jag ställde in de två små burkarna i växthuset för en stund. Förutom att njuta av vår möjlighet till närodlat njuter jag så av detta lilla hus, som vi har byggt. Vårt växthus kommer definitivt ge oss möjlighet till ännu mer närodlat framöver!

Men nu: Har du tips på goda recept med basilika? Snälla, dela med dig!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons