Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Vardagsglitter – så skapar jag mitt!

vardagsglitter

Sedan igår är vardagen igång på riktigt igen för vår del. Mannen och jag har redan jobbat ett par veckor medan barnen har haft sommarlov fram tills mitten av denna vecka.

Vi är många som har njutit av fina stunder denna sommar, men det är nu när vardagen infinner sig igen som de fina stunderna är som viktigast att prioritera. Jag kallar det för vardagsglitter, alltså sådant som vi väljer att göra i vår vardag för att vi vill och för att det får oss att må bättre.

Jag vill att vi alla ska älska vår vardag, att vi alla ska njuta av att vakna upp en måndag lika mycket som när vi vaknar upp en fredag eller lördag. För att lyckas med det tror jag starkt på att skapa sig sitt egna vardagsglitter – varje dag och gärna flera gånger per dag.

Vardagsglitter och hur jag skapar mig mitt

Ett vardagsglitter behöver inte vara någon stor eller tidskrävande sak. Det ska snarare hellre vara något som är smidigt och enkelt att få till. Det viktiga är att det är något som får dig att må bra, få mer energi och glöd, bli piggare och helt enkelt känna dig som en bättre version av dig själv.

Fundera vilka aktiviteter och saker som är vardagsglitter för dig och se till att göra mer av det!

Ett typiskt vardagsglitter för mig är det jag gjorde härom morgonen. Jag gick upp tidigare än resten av familjen och cyklade bort till vår närmsta sjö. På stranden parkerade jag cykeln.

Morgonsolen sken så vackert in på stranden och över sjön.

Jag lämnade cykeln och sprang in mot det elljusspår som ligger precis intill stranden.

Där sprang jag ett varv på den fina skogsvägen.

Det var ett kravlöst och skönt spring. Jag har nästan slutat helt med att ta tiden när jag springer. Det är liksom inte viktigt för mig längre. Att jag springer är viktigt, men inte hur snabbt det går eller hur långt jag springer. Det som är vardagsglitter för mig när det kommer till löpning är att jag får komma upp i puls, jag får ljuvliga naturupplevelser och jag får andas frisk luft.

Efter varvet i skogen kom jag tillbaka till stranden och bryggan igen.

Jag drog av mig löpkläderna och lade allt på bryggan.

Så hoppade jag ner i det här vattnet och njöt av hur pass varmt vattnet är nu i augusti.

Som jag njöt av detta vardagsglitter och som det boostade mig för resten av den dagen. När jag får njuta av ett vardagsglitter som detta kan jag ta vilka stressiga stunder som helst senare på dagen. För egen del är det ofta stunderna när jag behöver få barnen att bli klara i tid, och att lyckas få till det utan diverse utbrott från trotsålders-barn, som är mest påfrestande. Men har jag fått mitt vardagsglitter blir dessa stunder så mycket enklare att ta.

Jag vet att det är på samma sätt för oss alla. Vi behöver vårt vardagsglitter – varje dag. Så se till att definiera vad som är ditt vardagsglitter och ge utrymme för det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons