Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Aktivitetsparken i Bro

Aktivitetsparken i Bro

För bara några veckor sedan öppnade den helt nya aktivitetsparken i Bro, där vi bor, upp. Idag var jag och familjen där och fastän jag visste att den skulle vara grym blev jag väldigt positivt överraskad. Vilken aktivitetspark, alltså!

Bro aktivitetspark

I denna aktivitetspark finns allt du kan drömma om som kan aktivera både gammal som ung, frisk som sjuk och pigg som trött. Här finns något för alla och det är också det som är ambitionen med parken, läser jag på kommunens hemsida:

Aktivitetsparken ska vara en trygg och vacker plats med ledorden SNYGG–TRYGG–JÄMSTÄLLD. Tanken är att den i första hand ska attrahera kommunens barn och ungdomar men alla ska känna sig välkomna – oavsett kön, ålder, ursprung, fritidsintresse och funktionsförmåga.

Källa: upplands-bro.se

Aktivitetsparken i Bro

Den delen som vi hängde mest i idag när vi var där var Parkour-delen av parken.

Aktivitetsparken i Bro

Där klättrade Storebror runt med sina kompisar och Lillasyster hängde på så gott hon kunde. Intill alla Parkour-hinder finns både basketbollplan och fotbollsplan. Det var riktigt kul att se att så många var där och spelade!

Aktivitetsparken i Bro

Aktivitetsparken i Bro

Det finns verkligen något för alla åldrar i denna park. De yngre uppskattar att springa runt på ytor med olika mindre hinder och att hänga i räcken. Andra spelar hellre pingis eller klättrar på den höga klätterväggen, som också finns i parken.

Aktivitetsparken i Bro

Aktivitetsparken i Bro

Snacka om att mitt hjärta tog ett glädjeskutt när jag såg att det också fanns ett väldigt välutrustat utegym för vuxna. Sådana maskiner har jag aldrig sett förut. Med hjälp av dem kan man verkligen få till ett bra träningspass!

Aktivitetsparken i Bro

Intill skateboardparken och dansbanan, som också finns där, står DJ-båset. Sonen hade berättat om det tidigare då han har varit i denna park med skolan vid ett tidigare tillfälle. Jag trodde nästan att han hittade på, men det var ju sant. Så coolt med ett bord där både barn och vuxna kan stå och mixa musik!

Det var ett myller av människor där samtidigt som vi var där och jag blev så glad av att se det. Denna aktivitetspark kommer sysselsätta många barn och ungdomar till aktivitet och rörelse istället för att de ska driva på byn eller sitta framför skärmar. Så bra! Här kommer jag och familjen hänga mycket framöver.

Lämna en kommentar

Annons
Annons