Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Årets sista blåbärsplock (?)

Årets sista blåbärsplock

Jag hade det lite på känn när jag gick in i skogen den där söndagsmorgonen för två veckor sedan, att detta skulle  bli årets sista blåbärsplock. Och jag tror bestämt att det blev det också. Nu har jag inte kollat de senaste dagarna, men jag tror att det är skralt med blåbär nu, vilket känns fullt rimligt i mitten av september.

Årets sista blåbärsplock

Det är sällan jag ställer väckarklockan på helgen om jag inte måste. Men denna morgon gjorde jag det. Jag ville så gärna få chansen att plocka blåbär i min ensamhet och jag tänkte att det var bäst att passa på innan alla i familjen vaknade. Sagt och gjort, efter morgonkaffet och lite andra morgonbestyr gick jag in i skogen där solen lyste så vackert in mellan träden.

Årets sista blåbärsplock

Fastän vi redan då hade kommit fram i september fanns det en hel del blåbär att plocka så jag plockade på tills jag hade fyllt kannan till bredden.

Årets sista blåbärsplock

Ljuvligt fint var det. Och tyst och lugnt.

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

Åh, jag kan inte få nog av dessa vackra, blåa bär!

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

Nu har vi fyllt på vår frys ordentligt med blåbär. Kanske att det till och med räcker hela året tills nästa sommar. Ett gäng ugnsbakade grötar, paj och smoothies kommer det kunna bli av de blåa bären i alla fall!

Årets sista blåbärsplock

Årets sista blåbärsplock

En dryg timme var jag där i skogen. Sedan gick jag hem med min blåbärskanna och åt frukost med familjen. Vilken ljuvlig start på dagen!

Lämna en kommentar

Annons
Annons