Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Årets sista dopp (i Sverige)

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Jag och barnen hade planerat för detta i flera dagar, att vi till helgen skulle cykla till stranden vid Lejondalssjön för att bada. Att vi skulle bada såg jag som en bonus och inte något som var säkert. Det är ju trots allt september nu och kallare i vattnet så fokus låg på att prata om cykelturen.

Lillasyster har lärt sig cykla utan stödhjul nu i sommar, vilket hon är malligt stolt över. Hon har pratat om att hon vill cykla till förskolan, men jag har än så länge avfärdat det eftersom jag tror att de knappa tre kilometerna dit är lite för långt för hennes små ben att orka så tidigt på morgonen. Till stranden är det fyra kilometer och jag tänkte att det skulle vara ett bra test för att se om hon skulle klara att cykla så pass långt.

Årets sista dopp

När vi vaknade upp igår på söndagen var det till en början väldigt mulet, men strax efter att vi hade ätit vår frukost sprack det upp och var riktigt soligt. Det var ju som gjort för en cykeltur till sjön så vi packade i ordning och gav oss iväg.

Det tog sin lilla tid att cykla hela vägen till stranden. Lilla syster klagade en del på att det var jobbigt, men hon gav aldrig upp och till slut var vi framme!

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Sjövattnet var så vackert blått och solen sken. Storebror var snabb som en blixt med att klå av sig och hoppa i vattnet. Vi tjejer tog lite längre tid på oss, men snart så hade vi alla doppat oss.

Det är helt klart kallare i vattnet nu och vi var inte i någon längre stund, men vilken härlig känsla det var att sedan sitta där på stranden på en filt och fika i solen.

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Änderna ville såklart gärna vara med och äta våra smörgåsar, men barnen var duktiga på att stoppa i sig dem snabbt själva.

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Årets sista dopp - bad i Lejondalssjön

Vi hängde där på stranden och bryggan en stund innan vi bestämde oss för att cykla hemåt igen. Själva cykelturen i sig var ju en stor del av vår utflykt och jag trodde nog att även hemvägen skulle ta sin tid. Döm av min förvåning när barnen trampade på ännu snabbare nu och jag inte behövde peppa nästan någonting alls! Badet och fikat gav nog bra energi till de där små benen.

Årets sista dopp - cykling dit och hem

Årets sista dopp - cykling dit och hem

Fem år gammal och så stolt över att hon kan cykla själv. Vilken frihetskänsla hon tycker att det är och jag förstår henne. Igår cyklade hon och hennes bror hela åtta kilometer och dessutom badade de årets förmodligen sista bad, åtminstone i Sverige. Vilken mysig utflykt det var för oss alla!

Lämna en kommentar

Annons
Annons