Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Gott i september – detta äter jag helst denna månad!

poke-bowl-recept-1

Nu när september är här och hösten så smått börjar komma smygande blir jag sugen på en helt annan sorts mat än jag är på sommaren. Gissar att jag inte är ensam om det. Här kommer några maträtter som jag gärna äter denna månad!

September mat – tips på gott att äta denna månad

Till frukost äter jag gärna något varmare nu, som ugnsbakad gröt med äpple. Att göra den med just äpple passar extra bra nu då äpplena på vårt äppelträd precis har mognat. Det finns inget bättre än att göra en sådan här ljuvlig ugnsbakad gröt med äpple och kanel på morgonen och huset fylls av en doft som påminner om äppelpaj!

Ugnsbakad gröt päron

Om du har testat att göra ugnsbakad gröt själv så vet du att det är gott att variera den med olika slags frukter och bär. Ugnsbakad gröt med päron är en annan favorit hemma hos oss. Vi äter den gärna tillsammans med keso och färska klyftor av frukten. Åh, så gott det är!

Det är kul då både personalen på dotterns förskola och sonens fröken har frågat efter detta recept på ugnsbakad gröt. Den gör sig verkligen bäst nu på hösten så passa på att laga den du också!

Havregrynsgröt med protein

Om jag inte gör ugnsbakad gröt till frukost så kokar jag gärna gröt på spisen, som denna proteinrika havregrynsgröt, toppad med nektarin och jordnötssmör.

Bananbröd

Förutom gröt till frukost är jag galet sugen på bananbröd så här års. Jag ser att det dagligen är många som kommer in till receptet på mitt sockerfria bananbröd – kul. Förutom att det är fritt från socker är det också galet gott!

Poke Bowl

Till lunch och middag kan det fortfarande vara gott med kall, fräsch mat, som denna Poké Bowl med lax till exempel.

Hasselbacksrödbetor

Men ju längre september lider och i takt med att det blir kallare utomhus äter jag gärna varmare mat. Rödbetor är galet gott så här års, tycker jag. Kolla in detta recept på hasselbacksrödbetor. Jag hade nästan glömt bort dem själv och inser nu att jag måste laga dessa i september!

kottgryta-recept-1

En klassiker att äta annars på hösten är ju olika soppor och grytor. Jag gör gärna min köttgryta i vår Crock-Pot och låter den stå och puttra där länge. Mums!

Det var lite av det jag gärna äter i september. Hoppas att du fick lite matinspiration för denna månad!

Lämna en kommentar

Annons
Annons