Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Odlingsplaner för växthuset

Karin i växthuset

Vi hade under ganska många år funderat på att skaffa växthus. För mig har det länge varit en dröm att ha ett växthus på tomten. Men under de åren var det just mest en dröm och inget vi kände oss redo för att satsa på fullt ut.

Så i våras när vi gick och tittade på annat till trädgården tog vi upp frågan igen. Vi kanske skulle skaffa ett växthus ändå? Och plötsligt så hade vi beställt ett och jag förvånades lite över att vi så snabbt kom fram till detta beslut!

Några veckor senare kom växthuset i bokstavligen talat 1000-tals delar. Nog för att vi var förberedda på att det skulle bli mycket jobb med att först göra grunden till växthuset och sedan bygga det. Men att det skulle bli så mycket jobb trodde jag inte!

Vi slet hela försommaren med grunden och mannen gjorde ett imponerande jobb med att lägga all marksten. Under vår första semestervecka kämpade vi hårt med att bygga ihop det, något som varken var lätt eller gick snabbt. Men vi klarade det och känslan när vi var klara med det var obeskrivlig!

Att inreda växthuset senare på sommaren var bara kul och nu när det är färdigt är det ren och skär njutning att sitta där i rottingsoffan, lukta på citronträdet och njuta av allt det vackra. För dig som har missat kan du läsa mer om växthuset här och beundra de vackra bilderna på det när vi var klara med inredningen.

Körsbärstomater i växthuset

Körsbärstomater i växthuset

Mina planer för växthusodlingar

Som jag njuter av att nu kunna plocka av tomater och blanda med i salladen. Det är ljuvligt att se hur bra alla växterna trivs i vårt glashus, men det gäller att ge dem mycket vatten och näring. Dagar när det är varmt ute håller vi glasdörrarna öppna då de fyra fönsterna inte räcker till för att svalka ner ordentligt.

Medan jag går runt där i växthuset och njuter funderar jag på vad vi ska plantera nästa år och vilka förodlingar vi ska satsa på. Är det kanske någon av er som har växthus och kan tipsa om detta?

Solrosor i växthuset

Sonen har uppenbarligen lyckats med sina två solrosor. Dessa vackra solrosor var i våras två små solrosfrön, som han planerade i en liten kruka med jord. Sedan vi planterade om dem i en större kruka, satte in den i växthuset samt gett dem massor med vatten har de verkligen tagit fart. Nästa år vill jag fröså hur många solrosor som helst då jag tycker att de är så vackra!

Trädgården i juni - dahlia

Något som jag har försökt med i år är dahlior. Jag satte dahliaknölar i jord och ställde in i garaget tidigt i våras. Några av dem blev det riktigt vackra blommor och vi har fått njuta av bland annat den rosa skönheten ni ser ovan. Men jag vill få till det med fler dahlior så det får bli ett projekt till nästa år också.

I övrigt vill jag fortsatt ha tomatplantor i växthuset samt gärna paprika och gurka. Vi hoppas på att vårt olivträd och citronträd kommer överleva vintern så att vi får njuta av dem även nästa år. Vad borde vi mer ha i växthuset nästa år? Kom gärna med förslag! Jag vill börja planera för det redan nu!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons