Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

De senaste åren har jag börjat föra in alltmer rörlighetsträning i min träning. Jag brukar försöka låta ett av veckans pass vara just på fokus på rörlighet, antingen genom yoga eller genom en slags rörlighetsstyrka där jag mixar olika övningar. Dessutom lägger jag in en hel del rörlighet i mina övriga träningspass, när tillfälle ges.

Att komplettera sin styrke- och konditionsträning med rörlighetsträning är ett ypperligt sätt att hålla kroppen i god fysik. Sedan jag började med att införa mer rörlighet upplever jag att jag har en bättre kroppskontroll, jag orkar mer och jag kan gå djupare i olika positioner.

Min typ av rörlighetsträning – yoga och rörlighetsstyrka hemma

När jag tränar veckans rörlighetspass gör jag det oftast hemma på mattan eller direkt på golvet. Här får du några exempel på hur det kan se ut.

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Det finns många yogaövningar som jag gillar att ta med i min rörlighetsträning. Jag har dålig koll på vad vissa av övningarna heter, men denna när man står i hunden och lyfter ett av benen upp mot taket för att sedan föra in benet under kroppen och in mot den motsatta armen i en diagonal riktning gillar jag skarpt. Den utmanar både rörligheten och styrkan!

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Jag gillar också att inkludera några Back Bends i min träning. När jag gör denna övning brukar jag behöva lägga mig en stund på mattan efteråt. Annars blir jag alldeles snurrig…

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Några yoga-positioner till och kroppen börjar bli allt mjukare.

Yoga och rörlighetsstyrka hemma

Det är när jag har blivit varm i kroppen som rörlighetsträningen blir desto roligare. Då får jag alltid feeling och kommer på alltfler övningar jag vill testa och göra. Jag brukar också bli sugen på tuff styrka vid det här laget och det är ganska ofta mitt rörlighetspass avslutas med Burpees eller maxantal i armhävningar.

Imorse körde jag min typ av rörlighetsträning hemma. Passet blev kortare än tänkt då det var en liten tjej som vaknade när jag gick upp och inte kunde somna om. Så jag fick ligga bredvid henne i sängen tills hon hade somnat igen. Den stunden var så pass mysig att det helt klart var värt att missa lite träningstid. Under de 20-25 minuter som jag sedan hade blev det olika rörlighetsövningar, lite yoga och avslutningsvis armhävningar och Mountain Climbers. Ett bra kompletterande pass i veckans upplägg.

Läs mer om min rörlighetsträning här:

Lämna en kommentar

Annons
Annons