Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Ugglarp – Välkommen till havet!

Ugglarp - kom till havet!

Jag har alltid älskat Västkusten, antagligen för att jag sedan barnsben har spenderat en stor del av mina somrar i Varberg, denna magiska stad intill havet i Halland. Det är något visst med Västkusten som inte går att få på Östkusten. Kanske är det lukten från tång, det riktigt salta vattnet, de många räkbåtarna eller så är det för att det är så magiskt vackert och befriande vid havet där. Oavsett så var det härligt att komma till Västkusen i somras. Som stopp nummer två valde vi Ugglarp utanför Falkenberg på vår husvagnsresa och medan jag och bästa vännerna utforskar New York idag tänkte jag berätta om min och familjens upplevelse av Ugglarp – den fina platsen vid havet.

Ugglarp - kom till havet!

Ugglarp – Kom till havet!

Sandstränderna i Ugglarp är lika fina och underbara som de i Varberg. De består av massor med fin, vit sand och snäckor, men har även inslag av klippor, gräs och nyponrosbuskar. Campingen i Ugglarp är ganska stor och vi bodde en bit från stranden. Men den promenad vi hade ner till vattnet var värd att gå flera gånger om dagen – så ljuvligt var det där nere!

Ugglarp - kom till havet!

Det jag njöt allra mest av i Ugglarp var mina träningspass på morgnarna. Oftast sprang jag en runda, längs med havet åt ett av hållen, och avslutade med ett dopp. Eller så tränade jag styrka eller yoga på sandstranden. Också då avslutade jag med ett dopp. Såklart!

Ugglarp - kom till havet!

Kombinationen träning och bad på morgonen har jag gjort mycket av denna sommar. I Ugglarp var den upplevelsen extra härlig, mycket på grund av närheten till det mäktiga havet, men också för att det var så folktomt på stränderna då under morgontimmarna.

Vi har lyxen att ha barn som gärna sover länge på morgnarna och under husvagnssemestern sov de extra länge eftersom de var uppe till sent på kvällarna. Mannen sov också gärna ut och jag kunde spendera mina första timmar av dagen på egen hand och med havet. Så värdefullt och underbart!

Ugglarp - kom till havet!

Havet i Ugglarp fick mycket av vår uppmärksamhet även på dagtid. Vad härligt det var att packa med sig lite fika, boll och badkläder och dra ner till stranden direkt efter frukost. Vi var bara tvungna att ta oss förbi alla kossor innan vi var framme vid havet, men det var ett roligt besvär. 🙂

Ugglarp - kom till havet!

Nu när barnen är lite större går det att få lite lugn och ro där på filten på stranden. Jag var så ovan vid att det kan vara så att jag hade glömt ta med mig böcker och tidningar. Men det var härligt att bara sitta och titta ut över det blå samt varva det med boll-lekar med resten av familjen.

Ugglarp - kom till havet!

Ugglarp - kom till havet!

Barnen satt långa stunder och plockade snäckor. För det fanns det många av!

Blommor i Ugglarp

Eftersom Ugglarp ligger nära både Halmstad, Varberg och Falkenberg gjorde vi utflykter dit vissa av dagarna och i övrigt njöt vi av att vara nära havet och naturen. Vi spelade en del minigolf, vi gick blomplockar-promenader och vi njöt av magiska solnedgångar nere vid havet. Jag har ett antal fler ljuvliga bilder från våra dagar i Ugglarp att dela med mig av så mer kommer att komma.

Om du som jag älskar havet och Västkusten – då kan jag verkligen rekommendera Ugglarp!

Lämna en kommentar

Annons
Annons