Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Det magiska med att fylla 40 år

Det är nu två veckor sedan jag fyllde 40 år och jag kommer för alltid minnas denna dag som en helt magisk sådan. Både födelsedagen i sig med all fin omtanke från så många och det faktum att jag i och med detta inledde mitt 40:onde år gjorde och gör mig lycklig ända in i själen.

Löpning på födelsedagen

Min 40-årsdag

Som ni kanske minns startade jag dagen med födelsedagsspring – för det är sedan gammalt. Vår fina sjö hälsade mig ett varmt grattis tidigt på morgonen när morgondimman fortfarande låg tät. Sedan sprang jag hem till familjen som grattade med kramar och mysig frukost. Det är inte ofta vi sitter och äter frukost tillsammans på vardagarna så bara det i sig var värdefullt för mig.

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

När jag en stund senare kom till kontoret blev jag uppvaktad med blommor och sång och min plats var förgylld med guldballonger i siffran 40. Så fint!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Jag hade en hemlig mötesbokning i min kalender mitt på dagen och jag hade verkligen ingen aning om vad det kunde vara för möte. Men när jag hörde sång i korridoren förstod jag vilka det var som kom för att överraska mig. Det var ju finaste vännerna som rövade bort mig på finlunch till Operaterassen. Gulliga de!!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Vi beställde alla samma sak: Lammfärsbiff med matvetesallad. Vilka smaker – så gott!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Så tacksam till mina fina vänner. Vilken lycka att ha dem!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Fina kollegor har jag också. Denna fina tavla fick jag av dem senare på eftermiddagen i samband med att de firade mig med tårta. Dessutom fick jag en träningstimme med en PT som ska lära mig att gå på händer. Åh, vad kul det ska bli!!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Jag mötte upp min syster på vägen hem från kontoret och vi gick tillsammans och hämtade barnen. Snacka om att de var lyckliga när deras moster var med vid hämtningen!

Vi åkte hem till oss, började fixa mat inför kvällens bjudning,men hann också med att fota oss i trädgården.

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Så fina blommor jag hade fått tidigare på dagen, så många kramar och fina ord – både IRL och i sociala kanaler. Jag var så tacksam och det hade verkligen räckt så, men det skulle visa sig att jag skulle få ännu mer av den varan.

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Våra familjer och vänner kom på kvällen. Vi åt pastasallad och kallskuret och avslutade måltiden med denna maffiga morotskaka som mannen köpt med från bageri. För en gångs skull hade jag inte bakat tårtan själv och det var ganska skönt.

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Så mycket fint jag fick av alla som kom. Boken ni ser här har min syster gjort om mig och mitt liv. När jag bläddrade i den sent på kvällen grät jag floder. Så otroligt fint av henne att göra en bok om mitt liv – och det är verkligen en bok om hela mitt liv! Så mycket kärlek och omtanke det finns i den boken och vilken fin sak för mig att få ha!

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Medan vi packade det sista inför vår kryssningsresa på Medelhavet, som vi skulle åka till dagen efter, var huset fyllt av fina blommor och gåvor. Min 40:onde födelsedag slutade 02:00 av att jag lade huvudet på kudden för att sova. En timme senare ringde väckarklockan. Vi behövde gå upp tidigt för att hinna med morgonflyget till Barcelona. Men det var så värt att sova så lite med tanke på allt jag hade fått uppleva och också skulle få göra.

Det magiska med att fylla 40 år - från min 40-årsdag

Tack alla som gav mig så mycket glädje och kärlek på min 40-årsdag! Och tack för att ni finns i mitt liv!!

Jag har hört från många i min omgivning att det är vid 40 som livet börjar. Och jag tror att jag är väldigt beredd på att hålla med!

Lämna en kommentar

Annons
Annons