Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

En kryssning på Medelhavet med MSC Seaview – resrutten

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Barcelona

Wow, vilken resa vi just har varit med om! Att fira min 40-årsdag på en gigantisk båt på Medelhavet visade sig vara en så bra grej och jag kan verkligen rekommendera denna typ av resa till alla. Enligt mig passar den här resan de allra flesta, oavsett ålder och intressen. På det stora skeppet MSC Seaview, som vi åkte med, finns det något för alla och jag tänkte i ett kommande inlägg berätta mer om vad det är som finns att göra på båten. I detta inlägg vill jag berätta om själva resrutten och vilka städer längs med Medelhavet som vi besökte.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Toulon

Kryssning på Medelhavet med MSC Seaview – om resrutten

Skeppet MSC Seaview är gigantiskt stort och vi hade egentligen kunnat stanna ombord hela veckan. Det fanns saker att göra, så att säga. Men med tanke på de fantastiska platser vi lade till vid så var vi ju såklart tvungna att gå av några timmar varje dag för att upptäcka den stad vi hade kommit till.

Våra barn hade väldigt kul ombord och tyckte nog att dagens tråkigaste var när vi gick av båten. Vi valde därför att kompromissa så att alla i familjen var nöjda. Ett par av dagarna gick vi inte av alls och de dagar vi gick av gjorde vi sådant som barnen tyckte var kul och vi spenderade inte hela dagen på land. Vill man maxa upplevelserna i städerna kan man vara i land från ca 7 på morgonen till ca 18 på kvällen.

Här kommer nu resrutten vi gjorde med MSC Seaview förra veckan!

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Barcelona

Barcelona

Vi utgick från Barcelona i Spanien. Redan mitt på dagen på lördagen kunde vi gå ombord på skeppet och vid klockan 18.00 kastade vi loss och åkte iväg från Barcelona.

Jag och mannen har varit i Barcelona tidigare och vi älskar verkligen den staden. När vi kom tillbaka till den lördagen därpå hann vi spendera några timmar i staden och passade då på att gå längs med La Rambla och hängde nere i hamnen. Den första lördagen på denna resa njöt vi mest av staden från båten. Visst hade vi en galet härlig utsikt från MSC Seaview.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Toulon

Toulon

Första stoppet på rutten skulle egentligen ha varit Korsika i Frankrike. Men av någon anledning blev det inte den ön utan istället stannade vi till vid den franska kuststaden Toulon. Vi tror att det hade med vädret att göra då ett oväder befann sig ute på Medelhavet, men informationen var lite knapphändig och vi fick aldrig reda på den verkliga anledningen.

Vi fick åka med småbåtar in till Toulon och gick där runt i gränderna och kollade in den stora marknaden som pågick när vi var där. Det var mysigt att känna in den franska atmosfären och höjdpunkten var att dricka en kaffe vid det lilla torget ni ser ovan.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Genua

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Genua

Genua

Nästa dag kom vi till Italien och närmare bestämt Genua. Det var fint att sitta och äta frukost på båten och samtidigt ha en fin utsikt över den italienska staden. När vi gick in i den blev vi dock lite besvikna. På håll såg alla husen väldigt charmiga och fina ut, men när vi kom nära såg vi väldigt mycket smutsiga och slitna byggnader.

Vi hittade dock ett mysigt torg och satte oss på ett café där. Kaffet och glassen var verkligen till belåtenhet där i solen!

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - La Spezia

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - La Spezia

La Spezia

Nästa italienska kuststad vi kom till var desto charmigare och mysigare. Det var fint i La Spezia nere vid hamnen och vi gillade att strosa i allén av palmer. Vi promenerade även längre in i staden och traskade uppför alla 300 trappsteg till den försvarsborg som finns uppe på höjden av staden.

I denna lilla stad njöt vi i fulla drag och här skulle jag verkligen kunna tänka mig att vara en längre period.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Civitavecchia

Civitavecchia

Det sista stoppet i Italien var Civitavecchia, vilket är en liten hamnstad i närheten av Rom. Om vi hade gjort denna resa utan barn hade vi nog tagit bussen in till den mytomspunna staden. Men eftersom bussturen skulle ta ca 2 timmar enkel resa och våra barn nog inte skulle uppskatta Rom på samma sätt som vi vuxna skulle så valde vi att stanna ombord på skeppet denna dag istället.

Civitavecchia i sig tror jag inte är så mycket att se då den mest består av en hamn.

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Cannes

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Cannes

Cannes

Nästa dag kom vi fram till vår favorit på denna Medelhavsresa, det vill säga den franska staden Cannes. Det var magiskt att promenera i hamnen, kolla in casinot och byggnaden där Filmfestivalen sker varje år i maj och njuta av alla vackra byggnader.

Förutom att promenera runt hoppade vi också på det lilla sightseeing-tåget för att få maxa upplevelsen av Cannes på en så kort tid som möjligt. Vi åkte bland annat upp på höjden av Cannes och hade därifrån en magisk utsikt över staden. Om du inte har besökt Cannes tidigare kan jag verkligen rekommendera ett besök där!

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Palma

Palma

Vi anlände i Palma på eftermiddagen dagen efter. Även denna stad har jag och mannen besökt tidigare och eftersom detta var sista dagen på vår resa valde vi att stanna ombord även denna dag. Vi ville lägga fokus på sol och bad och det kändes helt rätt. Annars är Palma en mysig stad att promenera runt i och katedralen där är gigantisk!

På kryssning Medelhavet med MSC Seaview - Barcelona

Morgonen därpå var vi åter i Barcelona igen och vi var därmed klara med vår resrutt på Medelhavet. Snacka om att vi fick maxa upplevelser under denna vecka och även om vi hade kunnat uppleva ännu mer så är jag så nöjd med det vi fick vara med om.

Nu är det måndag och vi är tillbaka i vardagen igen, men vi bär med oss massor med fina minnen och det kommer jag njuta av länge framöver!

Om du vill in och kika på denna resa så kan du hitta den inne på MSC Cruises.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons