Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En ljuvlig presslunch med Fazer Yosa havrebit och Green Kitchen Stories

För några veckor sedan blev jag inbjuden till en presslunch, arrangerad av Fazer. De ville presentera den veganska nyheten Yosa Oat eller Yosa havrebit för mig och ett gäng andra bloggare och journalister. Lunchen serverades på Bee Urban, uppe på taket till Garnisonen och det blev en både trevlig och god stund.

Presslunch med Fazer Yosa Havrebit

Dessa färgglada och fina glasdörrar utgjorde entrén till lunchen.

Presslunch med Fazer Yosa Oat och Green Kitchenstories

Där innanför stod David och Luise, de två grymma personerna bakom Green Kitchen Stories. Det var David och Luise som hade tagit fram lunchmenyn där all mat var gjord av havrebiten vid namn Yosa Oat.

Till förrätt blev vi serverade små våffelbitar, toppade med örtig avokadocréme, surkål och groddar. Green Kitchen Stories hade gjort som en våffelsmet av havrebiten och gräddat våfflor av den. Så smart och hur gott som helst!

Presslunch med Fazer Yosa Oat och Green Kitchenstories

Efter lite mingel satte vi oss till bords. Borden var så fint dukade och vi blev alla serverade tre rätter, alla gjorda av Yosa Oat i olika format.

Lunch på lunchevent

Här delar jag men mig av menyn, signerad Green Kitchen Stories. Jag är så imponerad av deras kreativitet och förmåga att komponera så fina och smakfulla maträtter!

Meny Yosa Havrebit

Råriven nordisk sallad, rödbetspicklad havrebit, äpple och bovetecrunch

Morot- och ingefärssoppa serveras med rostad havrebit

Knaprig och kryddig havrebit på hummusbotten

Lunch på lunchevent

Allt var så vackert och så gott. Jag njöt av de vackra blommorna med bland annat helt magiska dahlior (hoppas att jag kan få till så fina dahlior nästa år!). Jag imponerades av att Luise och David hade fått till så goda rätter på så olika sätt. Det går verkligen att variera hur man tillagar denna havrebit!

Jag satt och pratade med intressant personer vid bordet, bland annat snackade jag växthus och den rosa bussen med Emma Sundh. Super härligt!

Vi fick massor av information om den nya produkten och det kliade i fingrarna på mig till att gå hem och testa på matlagning med havrebiten.

Presslunch med Fazer Yosa Oat och Green Kitchenstories

Som att allt det goda vi just hade ätit inte var nog blev vi avslutningsvis serverade den allra sötaste lilla dammsugare till kaffet. Green Kitchen Stories hade gjort en minidammsugare fylld med smulad havrebit, dadlar och kokos. Så smart och så god!

Presslunch med Fazer Yosa Oat och Green Kitchenstories

För er som inte redan har testat denna veganska produkt kan jag kort summera vad Fazer Yosa havrebit är.

Fazer Yosa Oat:

  • är en växtbaserad och mjölkfri matlagningsprodukt
  • är tillverkad av nordiskt havre och rik på protein
  • går att tillaga på många olika sätt: hyvla, smula, stek, grilla, grädda våfflor av den, använd den i sallader eller såser. Bara fantasin sätter stopp!
  • finns i två olika smaker: naturell eller med örter

Precis som jag satt och ville göra där på lunchen så har jag experimenterat med havrebiten hemma i köket. Resultatet blev en himmelskt god vegansk burgare. Kommer bjuda er på det receptet inom kort!

Några foton är tagna av mig och några av fotografen på presseventet.

Lämna en kommentar

Annons
Annons