Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En söndag i oktober hemma hos oss

En oktoberdag i trädgården

Gårdagen – en helt vanlig söndag i oktober hemma hos oss – som var skimrande vacker i kulisserna. Färgerna sprakade i trädgården av gult, rött och orange. Vi passade på att vara utomhus mycket och andades in frisk och härligt klar höstluft. Bilderna i det här inlägget visar upp hur fint det var – och är – i vår trädgård just nu och under vår söndag i allmänhet. Men inombords kämpade jag med mig själv. Det var en sådan där dag när flera av oss hade vaknat på fel sida, kändes det som, och dagen bestod av för mycket bråk, osämja och gråt.

Tänk att syskon kan råka i luven på varandra så mycket och tänk att det ska vara så svårt att som föräldrar lyckas rätt i att bemöta barnen i det. Tidigare i veckan fick jag massor med bra professionella tips på hur jag kan vara i stunderna när ett eller båda barnen är arga eller olydiga. Jag håller på att försöka applicera dem, men märker att det är så svårt.

Jag vet att vi hemma hos oss inte är ensamma om detta, att det någonstans hör föräldraskapet till, men det är ändå svårt och jobbigt. Men trots de bråk och osämjor som var igår så var det en fin dag i det stora hela och jag är tacksam över att vi nu får njuta av denna ljuvliga årstid. Hösten är verkligen som allra vackrast just nu!

En oktoberdag i trädgården

En oktoberdag i trädgården

Vi har murgröna på flera ställen i trädgården och den är fortfarande frodig och fin. Jag gillar vår installation med den gamla cykeln och en blommande cykelkorg här. Ser fram emot när det förhoppningsvis nästa år kommer vara en frodig lavendelhäck längs med kanten av gruset här.

En oktoberdag i trädgården

En oktoberdag i trädgården

Alla dessa färger i trädgården gör mig så glad. Utegymmet har en väldigt vacker inramning just nu. Fastän det är kallare väder nu så går det bra att träna i det fortfarande. Jag körde ett kortare pass där så sent som i lördags när vi inte kom iväg till aktivitetsparken som planerat.

En oktoberdag i trädgården - dahlior

En oktoberdag i trädgården - dahlior

Mitt trädgårdsprojekt igår var att gräva upp knölarna till dessa vissna dahliablommor för att låta dem torka och sedan lägga dem i en balja med sand och förvara i varmare temperatur under vintern.

En oktoberdag i trädgården

En oktoberdag i trädgården

Jag brukar älska vår slänt på sommaren, då när den blommar som bäst, men den är faktiskt galet vacker just nu också. Vilka färger!!

En oktoberdag i trädgården

Även om trädgården så sakta börjar gå ner i varv och alltfler löv vissnar och faller till marken så är den på ett sätt som finast just nu. Nästa helg kommer vi sannolikt “stänga” trädgården för vintern, men det går fortfarande att njuta av så mycket i den.

Kyckling från Lönnebrga

Efter att ha spenderat förmiddagen ute i trädgården igår gick jag in för att laga mat. Barnen lekte med grannkompisar och sprang in och ut under tiden. Det behövdes redas i en del bråk så helt fridfullt var det inte. Men någonstans ändå skönt att få stå där och laga plåtar med olika maträtter för att ladda inför veckan. Söndagar är bra dagar för storkok.

Så mycket av storkok blev det kanske inte igår, men det blev i alla fall kyckling och klyftpotatis i ugn i mängder att det finns en hel del kvar fortfarande. Gillar alla varianter på kyckling som finns från Lönneberga – lättlagad och god!

En oktoberdag i trädgården

En oktoberdag i trädgården

Vi pysslade och fixade inomhus på eftermiddagen och tog sedan en tur för att handla några saker. När vi kom tillbaka hem lyste eftermiddagssolen så vacker på allt det gula och orangea i trädgården. Vilken ljuvlig tid vi har nu, alltså!

Lämna en kommentar

Annons
Annons