Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En väldigt uppfriskande morgon

Det som ett tag såg ut att bli lite av en utmanande morgon visade sig bli den mest uppfriskande och energi-boostande morgon du kan tänka dig. Ännu en gång insåg jag hur värt det är att hålla fast vid träningen, oavsett vad, och att den alltid ger mer än dubbelt så mycket energi tillbaka. Jag pratar om igår morse och så här såg min morgon ut:

Mannen skulle lämna barnen så jag behövde inte tänka på det. I kalendern låg en nätverksfrukost tillsammans med 4good Business Network och jag skulle missa den älskade innebandyn med mina kollegor. Men jag hade räknat ut att om jag tog det tidiga morgontåget in till stan skulle jag hinna med en löprunda innan snabb dusch på kontoret för att sedan skynda vidare till nätverksfrukosten.

Att klämma in det där löppasset i tidig morgonstund kändes bra tills jag insåg att regnet bokstavligen talat hällde ner och jag dessutom hade glömt mina hörlurar hemma på laddning i köket. Jag som alltid vill springa med en podd i öronen!

Löpning i regn

Men istället för att fokusera på utmaningarna med morgonens löprunda tänkte jag på hur skönt det skulle vara att få komma ut och springa så medan den mörka morgonen sakta började bli ljusare stack jag ut för en runda längs med Kungsholmens strandpromenad.

Jag hade min skärmkeps att tacka för att jag inte blev blöt i ansiktet, men i övrigt var jag genomdränkt. Inte jätte skönt att springa med dyblöta skor eftersom jag råkat klampa ner i några vattenpölar, men samtidigt: vad spelar det för roll!

Att jag inte hade vare sig musik eller podd i öronen visade sig vara bra. Löprundan blev på grund av det en mycket mer meditativ stund då jag var tvungen att vara ensam med mina tankar. Så nyttigt för mig. Och faktiskt tyckte jag att det var skönt.

Löpning en regnig höstmorgon

Så här vackert var det där jag sprang igår morse och jag gissar att ni förstår att det var värt det. Duschen efteråt gjorde jag i rekordfart och promenaden till nätverksfrukosten blev väldigt rask. Men det var så värt det!

Att nätverksfrukosten sedan både var givande och inspirerande gjorde att min morgon verkligen var en riktigt energi-boost igår. Jag snackade med ett gäng smarta kvinnor och vi lyssnade till Tina Lindahl, expert på LinkedIn, som pratade om just styrkan av denna kanal och hur man bör jobba i den. Jag som är en sann LinkedIn-användare insåg att jag gör väldigt mycket rätt idag, men kunde ändå ta till mig en hel del tips.

Så, vad är budskapet med detta inlägg? Jo, se till att ta vara på möjligheterna istället för att fokusera på utmaningarna. Tumma aldrig på träningen (om du inte är sjuk), utan komprimera den i sådant fall till ett snabbare och effektivare pass om du har mycket annat på agendan. Det är sällan jag känner en sådan löpareufori som jag gjorde igår och det var en underbar känsla!

Lämna en kommentar

Annons
Annons