Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Enkel, god och lättlagad snabbmat

Enkel, bra och lättlagad snabbmat

Jag älskar mat som går snabbt att laga och som samtidigt är god (konstigt va?!!). Samtidigt vill jag helst laga mat från grunden så att jag vet att den bara innehåller bra saker. Den ekvationen kan ibland vara svår att få till. Men det går. Det gäller bara att hitta de där maträtterna som går snabbt att laga utan att man behöver tumma på innehållet.

I helgen lagade jag till en lunch som gick väldigt snabbt att få klar och trots att den innehöll två halvfabrikat, som jag i princip inte behövde tillaga alls, så hade den ett bra näringsinnehåll. Så bra!

Enkel, bra och lättlagad snabbmat

Detta bestod min enkla, goda och lättlagade snabbmat av:

  • Pasta, som jag kokade i lättsaltat vatten medan jag fixade den övriga maten.
  • Grönkålsbiffar från Garant, som jag stekte i en stekpanna under tiden.
  • Grönsaker som tomat, gurka och bladspenat – ta vad du har och skiva upp.
  • Mozarella, som jag skar upp i bitar.
  • Mama’s ajvar, en färdig kall sås, som jag hittade i butiken samma dag och som var super god!

Pastan hade kokat klart efter ca 9 minuter och när den var klar var också resten av lunchen klar. Snabblagat och så bra!

Enkel, bra och lättlagad snabbmat

Denna ajvar som jag hittade i butiken så sent som i helgen visade sig vara riktigt god och den har ett lika bra innehåll som om du hade gjort den själv.

Innehållsförteckning Mama’s ajvar:

Grillad röd paprika, grillad aubergine, rapsolja, flingsalt

Grönkålsbiffarna från Garant brukar jag köpa och äta ganska ofta. Tycker att de är grymt goda samt så gillar jag att också de bara innehåller bra saker.

Innehållsförteckning Garants grönkålsbiffar:

Vitkål, vaxbönor, havregryn, palsternacka, morot, gul lök, grönkål, ärtprotein, potatisstärkelse, röda linser, purjolök, rapsolja, salt, potatisfiber, rökt paprikapulver, torkad lök, persilja, rosmarin, paprikapulver, morot, libbsticka, spiskummin, svartpeppar, gurkmeja, cayennepeppar, rapsolja.

Enkel, bra och lättlagad snabbmat

Det visade sig bli goda smakkombinationer i denna snabbmat. Tänk vad härligt att snabbmat kan vara bra mat också!

Lämna en kommentar

Annons
Annons