Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Löpning i Central Park

Det har varit en dröm för mig länge; att få springa i Central Park. När jag har sett människor springa i den parken i filmer och när jag har hört om det från andra som har varit där har jag blivit alldeles pirrig och förväntansfull inför den dag när jag ska få springa där själv. Alla löpare har nog en eller ett par drömplatser att springa på och min har helt klart varit Central Park i New York.

Tjejerna och jag i New York

Tjejerna och jag i New York

Löpning i Central Park

När jag och tjejerna var i NY för några veckor sedan valde vi att hänga i Central Park under lördag förmiddagen. Efter att vi hade besökt Top of the Rock köpte vi med oss frukost från Maison Kayser och promenerade in i parken. Så satt vi där på bänkar och njöt av baguette och gott kaffe medan vi kollade på några som spelade baseball. Det är verkligen en park som lever. Överallt utövar människor någon aktivitet och det händer något i varje hörn!

Efter att vi hade gått en stund i parken bytte jag om till löparkläder och så sprang jag. Alltså, det är svårt att beskriva den känsla jag hade av att springa i Central Park. Det var liksom magiskt, coolt, häftigt och befriande på samma gång. Det var jag och en mängd andra som sprang där samtidigt och jag kände en slags samhörighet med dem som jag inte känner på samma sätt när jag springer på andra platser.

Jag sprang både på den större asfalterade gångvägen och på mindre, slingriga vägar inne i parken. Jag sprang bort mig och hittade tillbaka igen. Dryga sju kilometer senare var jag tillbaka vid restaurangen intill dammen där jag hade börjat min löpning. Lycklig ända in i själen mötte jag upp mina kompisar.

Om du får möjligheten någon gång så måste du springa i Central Park!

Lämna en kommentar

Annons
Annons