Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Min träning på en båt på Medelhavet

Träning på resa

Att träna på den gigantiska båt vi befinner oss på nu är inte svårt. Med tanke på alla möjligheter som finns kan ingen säga att det inte finns en träningsform för mig. Fotboll, basket, bowling, simning och löpning går att göra. Det finns ett brett utbud av gruppträningsklasser att vara med på. Och för oss som gillar styrketräning, konditionsträning på maskin och funktionell träning i gym finns det största gymet du kan tänka dig här.

Mannen och jag turas om att gå till gymmet och så fort jag har skrivit klart detta kommer jag gå dit för ett pass på löpbandet. Med tanke på allt gott vi njuter och äter av här är skönt att få röra på sig ordentligt mellan varven.

Igår morse när vi precis gått i land vid La Spezia i Italien körde jag ett pass i gymet. Solen gick precis då upp bakom lyftkranarna i hamnområdet och det var så vackert. Jag var faktiskt tvungen att lägga hantlarna åt sidan och gå ut på däck för att träna istället.

Ni förstår nog varför jag hellre tränade här i den vackra soluppgången!

Barnen gillar ju att träna också, men eftersom det är åldersgräns på gymmet får vi hitta på annan träning med dem. Häromdagen körde de och jag ett pass med tärningen. Vi valde ut sex övningar och när tärningen hamnade på den siffran som övningen hade utförde vi den i tio repetitioner. Vi hann med 30 tärningskast innan de tyckte att de räckte. Dessa övningar körde vi:

1. Mountainclimbers

2. Armhävningar

3. Dips mot bänk

4. Situps

5. Upphopp

6. Utfall/utfallshopp

Kan verkligen rekommendera ett sådant träningspass, med eller utan barn. Det är kul med överraskningsmomentet och du hinner mycket träning på kort tid.

Nu ska jag bege mig till gymmet och springa på löpbandet medan solen går upp här i Italien!

Lämna en kommentar

Annons
Annons