Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Oktober – en månad med många farväl

Solig höstdag i oktober

I helgen har vi tagit farväl av en hel del saker, inte farväl för alltid, men farväl för i år. Oktober är en sådan där månad när vi får ta avsked av mycket av det som vi har hållit på med under hela våren och sommaren och även om det hör till så tycker jag att det är lite sorgligt.

Vi har förberett trädgården inför kallare tider genom att packa in utekrukor i tidningspapper och bubbelplast. Vi har tagit ner paviljongen och burit in utemöbler. Vi har vinterförberett i växthuset och ställt in dahliaknölar i den mörka friggeboden. Mannen har bytt däck på bilarna och skulle det knäppa till och bli vinter imorgon så står vi förberedda.

Just nu är det väldigt vackert med allt det röda och gula ute, men snart är det gråare och tristare utomhus och det är den perioden på året som jag tycker är den tristaste. När det är mörkt, kallt och grått och vi varken har sprakande höstlöv eller gnistrande snö att njuta av kan det kännas segt och melankoliskt. Samtidigt så njuter jag av varje årstid och jag ser charmen i var och en av dem. Hoppas att också du gör det?!

Ford Mustang och en tur på hösten

Ford Mustang och en tur på hösten

Något annat som vi har gjort för sista gången i år är att åka ut på tur med Mustangen (så här såg det ut förra året när vi gjorde samma sak). Nu får den stå i garaget resten av året och fram till våren. Också det lite tråkigt, framför allt tycker barnen det. Men det kan vara nyttigt att längta och att se fram emot våren när vi kan åka på årets första premiärtur.

Utöver detta inlägg håller jag på och skriver på ett inlägg om sorg. Det här med att ta avsked, känna sorg och saknad hör ju till livet, hur svårt det än är. Men jag tycker att det är lite svårt att skriva om och därför tar just det inlägget lite tid.

Så länge och för att peppa framför allt mig själv, men kanske också några av er, så vill jag nu lägga fokus på det som är bra med den här tiden av året:

  • När det är mörkt och murrigt ute är det mysigt att tända upp med stearinljus inomhus och krypa upp med resten av familjen i soffan framför en bra film.
  • Dygnsrytmen blir mer normal och naturlig när det är mörkt medan vi sover och inte ljust så gott som dygnet runt som på sommaren.
  • Det finns mer tid till inomhusaktiviteter som att pyssla, rita och fixa i hemmet.
  • Jag älskar ulltröjor och sköna koftor. De får jag klä mig i nu när det är höst!

Så jag tar inte bara farväl. Jag välkomnar också denna magiska tid på året när det finns tid för annat att göra och att njuta av. Och förhoppningsvis kommer vi få njuta av en hel del sol mellan regnskurarna och höstrusket!

Lämna en kommentar

Annons
Annons