Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

På årets längsta dag

Kycklingtaco från Lönneberga

Gårdagen kändes extra lång och det var den ju också med tanke på att vi fick en timme extra natten till söndagen. Jag unnade mig att sitta uppe lite extra länge på lördagen. Medan resten av familjen sov (mannen skulle upp tidigt och jobba) plöjde jag avsnitt av Din Hjärna med Anders Hansén (du måste se dessa program om du inte redan har gjort!!) och på söndagen fick jag sova extra länge.

Fastän jag sov länge på söndagen var inte klockan så mycket när jag gick upp. Jag och barnen fick en lång och härlig söndag tillsammans och det behövde jag. Idag åker barnen nämligen till sin farmor och ska ha höstlöv där, vilket innebär att jag och mannen inte får träffa dem på en vecka. Oj, vad det kommer vara tomt i huset och vad jag kommer att sakna dem. Jag har alltid haft svårt för att vara ifrån barnen och jag vet att det är nyttigt för mig att få vara det. Men åh, vad underbart det ska bli på söndag när vi ses igen!

Årets längsta dag - promenad och cykling ute i oktober

Så vad gjorde vi då, jag och barnen på våra långa dag igår? Jo, vi gick ut i kylan för att andas frisk luft och få i oss dagsljus. Lillasyster ville hellre leka med grannkompisarna så jag och storebror fick göra vår cykel- och promenadtur själva.

Årets längsta dag - promenad och cykling ute i oktober

Årets längsta dag - promenad och cykling ute i oktober

Vad mysigt det är att få egentid med ett av barnen! Vi hinner prata med varandra till punkt på ett helt annat sätt än annars och vi kan göra saker som just det barnet tycker om.

Årets längsta dag - nyponbuske ute i oktober

Vi hängde ute en stund, pratade om allt mellan himmel och jord och de gånger som han cyklade ifrån mig för en stund fick jag en chans att njuta av den fina naturen. Men kallt var det och kylan verkar vara här för att stanna!

Kycklingtaco från Lönneberga

Vi hade kycklingfärs från Lönneberga i frysen. Av den lagade jag kycklingtacos till lunch och det visade sig att barnen tyckte att det var fantastiskt gott. Det enda som vi sade att vi saknade och som vi ska ha med nästa gång var bitar av färsk mango. Det hade gjort sig bra till kycklingen.

Den här lunchen gick riktigt smidigt att laga till. Jag stekte kycklingfärsen med gul lök och vitlök samt min favorit tacokrydda, den från Spicemasters som är en ekologisk kryddblandning, helt fri från socker, salt och tillsatser. Så bra! Jag hittade den nu senast på ICA Maxi, men jag tror att den finns i de flesta välsorterade matbutiker. Medan kycklingfärsen stektes skar jag upp grönsaker och lade i olika skålar samt ställde fram tacosås, vitlökssås och oliver på bordet.

Kycklingtaco från Lönneberga

Kycklingtacosen var god att äta både i tortillabröd och som här, direkt på tallriken med massor av grönsaker, tacosås och en creme fraiche-sås med pressad vitlök.

Det mörknade tidigt igår och vi hängde inomhus resten av dagen. Barnen packade sina väskor till veckan hos farmor och jag hade en riktig syjunta-stund då jag påbörjade projektet att laga kläder.

Delicacaoboll

Sedan fikade vi. Kolla in dessa goda Delicato-bollar med havssalt och karamell som jag hade hittat i butiken dagen innan. Så gott till en kopp kaffe!

Delicacaoboll

Delicacaoboll

Jag tycker nog att denna långa söndag innehöll allt det jag gillar: häng med barnen, uteaktiviteter samt god mat och gott fika. Visst, jag hade gärna spenderat lite mer tid med mannen också. Men han kom hem på kvällen och vi kollade på Innan vi dör tillsammans – ett bra avslut på en bra dag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons