Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Soluppgångarnas och solnedgångarnas resa

Ni som följer mig här vet att jag har som ambition i år att njuta av så många solnedgångar som möjligt. Och gärna så många soluppgångar också!

I somras tankade jag mig verkligen full av detta. När man lever nära naturen, som vi gjorde på vår husvagnssemester är det enkelt att fånga solnedgångarna. När solen går ner i horisonten på havet eller en sjö njuter jag som mest. För mig ger det en sådan särskild tacksamhet över just den dagen som har varit.

Nu när det är höst är det på ett sätt enklare att fånga både soluppgångar och solnedgångar. Jag är alltid vaken vid den tiden. Det gäller bara att vara utomhus också!

Jag ska fortsätta njuta av båda dessa vackra ting hemma i Sverige resten av hösten. Men under den här veckan, när vi har kryssat runt på Medelhavet har jag verkligen blivit boostad av dem.

Soluppgångarna har jag njutit av varje morgon samtidigt som jag har druckit mitt kaffe och laddat för ett träningspass på gymmet. Den ena soluppgången har varit vackrare än den andra, men den som vi hade igår på väg till Palma var nog vackrast. Solen steg på ett eldrött klot vid horisonten för att direkt försvinna bakom en molnstrimma och sedan fortsätta att lysa hela den dagen.

Solnedgångarna har också varit många och vackra. Solen har oftast gått ner strax innan vi har ätit vår middag och den här kvällen njöt vi den från vår balkong.

Nu är det åter morgon. Det är den sjunde och sista morgonen på den här båten och vi har precis kommit till Barcelona, där vår resa började för en vecka sedan.

Så boostad jag har blivit av denna kryssningsvecka! Inte bara av solen, dess upp- och nedgång, utan också av tiden tillsammans med familjen, de lata dagarna, allt vi har upplevt samt ljuset och värmen. Jag kommer komma hem fylld med massor av energi. Men först ska jag uppleva ännu en soluppgång vid havets horisont.

Lämna en kommentar

Annons
Annons