Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Takbarer i New York – mina tips på takbarer vi testade

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

När man är i New York måste man besöka en eller ett gäng takbarer. Att ta en drink eller ett glas bubbel på en takbar, med utsikt över hela staden, innan man går vidare för att äta middag är liksom ett krav – i alla fall om man vill få bästa möjliga New York-upplevelsen.

Tips på takbarer i New York

När jag och tjejerna var i New York tidigare denna höst passade vi på att uppleva ett par av New Yorks bästa takbarer två av kvällarna. Eftersom det finns många takbarer att välja på var det inte helt enkelt att bestämma oss för vilka vi skulle satsa på, men vi gick på rekommendationer från vänner och det vi läst i olika guider när valet föll på de två som jag kommer berätta om här.

Båda dessa New York takbarer är definitivt värda ett besök, även om den jag berättar sist om i detta inlägg inte helt höll måttet mot vad vi hade förväntat oss. Här kommer mina tips på takbarer i New York!

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

The Boom Boom Room på the Standard

Det var flera som hade tipsat oss om the Boom Boom Room takbar uppe på the Standard hotell, en av dem var Milla. Eftersom vi bodde i the Meatpacking District där the Standard ligger och detta skulle vara en av New Yorks bästa takbarer så var det ett givet val för oss att gå dit.

Att bo på the Standard kan jag för övrigt tänka mig är en cool upplevelse i sig. Ni ser ju hur cool ingången till hotellet är och jag kan tänka mig att resten av hotellupplevelsen är minst lika cool. Vi åkte direkt upp till högsta våningen och äntrade det som kallas för Boom Boom Room, dvs takbaren på hotellet.

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

Där inne var det en härlig atmosfär med musiker som spelade och en skön stämning bland folket. Vi märkte genast av hur populär denna takbar är då det var svårt att få sittplatser. Men vi beställde in varsitt glas bubbel och skålade för vår vänskap och att vi alla fyller 40 år och minglade runt.

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

Utsikten från the Boom Boom Room var verkligen magisk och det var coolt att blicka ut över staden medan det skymde alltmer.

Takbar New York Boom Boom Room på the Standard

Utan att ha besökt så många takbarer i New York kan jag tänka mig att denna på the Standard är en av de allra bästa. Jag har helt enkelt svårt att se att så många andra skulle kunna toppa denna.

Vi blev varse om the Boom Boom Rooms storslagenhet redan kvällen efter när vi skulle besöka nästa takbar. Att vi blev lite besvikna av den hade nog mest att göra med våra förväntningar och att vi jämförde den med det vi hade upplevt kvällen innan.

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

The Ides på Wyhte Hotel, Brooklyn

Även denna takbar, the Ides på Wythe Hotell, hade vi hört och läst mycket gott om. Från den skulle man ha en vacker utsikt över New York skyline, men det var först när vi skulle boka vår Über för att ta oss dit som vi insåg att den låg ganska långt bort på Brooklyn-sidan. Trafiken var tung just denna kväll och det tog oss närmare en timme att ta oss dit. Så åk i tid om du har bokat ett bord på denna takbar!

När vi till slut kom fram fick vi veta att de inte hade en riktig bartender utan alla drinkar var redan färdigblandade. Det gjorde oss besvikna och det hjälpte inte att drinkarna var fina att se på när de inte smakade alls gott.

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

Medan vi satt inne på takbaren kunde vi dock njuta av den fina utsikten och med tanke på den skyline av New York vi såg så förstår jag att takbaren har fått fina betyg. Det man dock inte ser på mina bilder är att det i förgrunden syntes en väldigt tråkig yta och att man fick zooma in med kameran för att bara ha en vacker vy i linsen.

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

Vi skrattade åt våra höga förväntningar och att denna takbar inte levererade på dem. Huvudsaken var att vi fick uppleva detta tillsammans och just detta minne på denna takbar kommer jag aldrig att glömma.

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

Takbar New York - på Whyte Hotel i Brooklyn

När det började skymma var det dags för oss att boka en ny Über och ta oss tillbaka in till New York och det bord vi hade bokat på en restaurang där. Först gick vi dock ut på terassen till takbaren och där var utsikten verkligen magisk. Med den vyn kan jag ändå förstå varför takbaren the Ides på Wyhte Hotel på Brooklyn får så bra betyg. Men om du ska dit ska du vara medveten om att vägen dit är lång och drinkarna inte är så goda.

Lämna en kommentar

Annons
Annons