Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Veganska burgare av Yosa Oat – mitt recept

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Ni vet hur mycket jag älskar att experimentera i köket och laga ny, god och fin mat. Efter den ljuvliga presslunchen med Fazer Yosa Oat och Green Kitchen Stories fick jag med mig en kasse med härlig mat hem. Jag funderade ett tag på vad jag skulle laga av de havrebitarna från Yosa Oat som jag fick med mig. Efter att ha kollat runt och fått receptinspiration inne på Fazer.se så bestämde jag mig för att göra burgare av dem. Här delar jag med mig av mina veganska burgare.

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Veganska burgare av Yosa Oat – recept

4 burgare

  • 2 paket Fazer Yosa Havrebit (jag tog en naturell och en med örter)
  • 1 dl örter (jag valde persilja)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk solrosfrön
  • olivolja

Mixa havrebitarna med örter, skalade vitlöksklyftor och solrosfrön till en krämig massa.Forma till biffar. Lägg dem på bakplåtspapper och ringla cirka 1 msk olivolja över varje biff.

Stek i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen till 225 grader och fortsätt steka i 5–10 minuter tills ytan ser riktigt knaprig ut. Ta ut biffarna ur ugnen. Biffarna kan kännas smuliga direkt efter att de kommit ur ugnen, men efter en stund håller de ihop bra.

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Som ni märker är receptet är väldigt enkelt och burgarna går super snabbt att göra.

När jag lagade dessa var det jag och barnen som var hemma och de ville inte ha så många tillbehör till sina burgare. Det ville däremot jag och valde att fixa detta att pimpa min burgare med:

  • bladspenat
  • rostad paprika i ugn
  • ajvar (den från Mama’s – kolla in den här)

Yosa Oat vegansk burgare - recept

De veganska burgarna av Yosa Havrebit var så goda och jag är lite kär i denna nya produkt. För det går att göra så mycket av denna havrebit – jag har bara börjat experimentera!

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Dagen efter åt jag en av dessa burgare med klyftpotatis, grönsaker och kall sås. Också hur gott som helst!

Lämna en kommentar

Annons
Annons