Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Baka till jul – mina godaste recept

Pepparkaksbollar - baka till jul

Det blev inte att vi bakade något till jul i helgen som var, men till helgen som kommer är planen att vi ska göra det. Barnen har önskat att vi ska baka både cupcakes samt lussekatter och pepparkakor. För att inspirera både mig själv och förhoppningsvis er också samlar jag mina absoluta favoriter att baka till jul i detta inlägg. För visst vill vi börja med det redan nu så att vi kan njuta av det ändå fram tills julhelgen?!!

Pepparkaksbak

Baka till jul – ljuvliga recept att inspireras av

Barnen och mannen älskar lussekatter, men jag har faktiskt aldrig gillat det. För deras skull brukar vi alltid baka det, oftast i form av kringlor som vi stoppar russin i.

Saffransbullar med kanel och kardemumma

Eller så bakar vi dessa ljuvliga saffransbullar med kanel och kardemumma.

Något som alla i familjen verkligen älskar är pepparkakor i alla de former. Därför bjuder jag här på ett gäng recept av helt magiska varianter av pepparkaka.

Pepparkaksbollar - baka till jul

Vi börjar med pepparkaksbollar. Dessa hälsosamma bollar är helt galet ljuvliga och jag skulle egentligen kunna äta dem året om!

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Pepparkaksmuffins med glasyr recept

Förra året gjorde jag pepparkaksmuffins med glasyr för första gången. De blev så där ljuvligt saftiga och goda att jag måste göra dem i år igen. Kombinationen pepparkakskryddor och creme cheese-frosting är oslagbar!

Pepparkakor med kristyr

Det är alltid lika trevligt att göra egna klassiska pepparkakor också. Dekorera dem gärna med kristyr. Kolla in detta inlägg för inspiration till att göra din egna pepparkakskrydda.

Andra underbara recept med pepparkaka:

Åh, vad jag ska baka många bakverk med pepparkakssmak i år!

peanut butter cups julgodis

Förutom att njuta av pepparkaka i olika former finns det många sorters julgodis som jag älskar att göra och äta. Här får du några av mina julgodisfavoriter:

De Peanut Butter Cups som ni ser ovan är av en hälsosammare sort och magiskt goda att njuta av. Sött möter salt i en härlig mix!

Rocky Road - baka till jul

Rocky Road har vi alltid på vårt julgodisbord. Här hittar ni receptet på den klassiska varianten av Rocky Roads

Rocky Road hemgjord choklad

… här en variant med mörk choklad och pepparkaka

nyttig rocky road

… och här en nyttigare form av Rocky Road med gojibär och bovetepuffar.

Klicka in här för fler julgodis recept.

Det var några smakprov på det jag gärna bakar till jul. Hoppas att du har blivit inspirerad och gör i ordning ett gott julfika i veckan. Inte tänker i alla fall jag vänta till första advent med att fika av dessa godsaker!

Lämna en kommentar

Annons
Annons