Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Det bästa med att fira julen i Åre

Åre vinterÅre vinter

En regnig och mörk novemberdag som idag längtar jag till ett vintervitt Åre och jag inser med glädje att det inte är så många veckor kvar tills vi är där igen. För i år, precis som förra året, kommer vi fira vår jul i denna underbara by!

När vi firade julen där för första gången förra året insåg jag hur mysigt det är att göra det i fjällmiljö. Att få dansa kring granen på Åre torg, kunna åka skidor innan julbordet och att få njuta av massor med snö hela julveckan är magiskt. Det är med glädje som vi gör detta i repris i år.

Julafton i Åre

Julafton i Åre

Jag minns hur mysigt det var senast när vi gick runt bland bodarna i Åre by. Det spelades julmusik och vi drack glögg.

Och barnen fick träffa tomten – en fjälltomte!

Julafton i Åre

Julafton i Åre

Efter att ha varit ute i fjälluften på dagen var det härligt att sedan kura inne i lägenheten, tända ljus och brasan och äta den goda julmaten. Förra året fixade vi eget julbord, men i år är planen att vi äter julbord på restaurang. Blir skönt att få komma till dukat bord och slippa fixa så mycket. Visst är det skönt om man kan försöka släppa på stressen och kraven inför jul så mycket som möjligt? Jag upplever att jag själv kan göra det bättre när vi firar julen i fjällen.

Julafton 2017 hemma hos oss

När jag tittar på bilderna från förra årets jul i Åre börjar jag längta dit ännu mer. Som jag och familjen ska njuta av fjälluften, skidåkningen och julmyset i Sveriges bästa fjällby! Och att vi ska få en garanterat vit jul i år glädjer jag mig också åt.

Har du också börjat se fram emot julen?

Tags : ÅreJulVinter

Lämna en kommentar

Annons
Annons