Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Det godaste just nu

bananbröd recept

Visst är mat en härlig njutning av livet? Det finns så mycket gott att äta och en måltid blir så mycket mer av en njutning när man lägger lite extra omtanke och kärlek på den. Jag är mycket av en periodare när det kommer till vad jag är sugen på, även om det finns vissa maträtter som jag alltid kan äta, oavsett vad.

Just nu är det några typer av maträtter/fika/frukostar som jag äter extra gärna. Här får du dem!

Bananbröd

När jag var hos min syster i helgen och blev bjuden på bananbröd kom jag att tänka på hur galet gott jag tycker att just bananbröd är. Egentligen borde jag baka minst en limpa bananbröd i veckan och alltid ha en i frysen för att plocka fram när lusten faller på. Systers bananbröd var galet gott, men jag har också en variant som är super god och som ock så är fri från raffinerat socker. Här hittar du receptet på mitt sockerfria bananbröd.

Det absolut godaste pålägget på bananbröd är jordnötssmör. Det tillsammans med valnötter/andra nötter eller bananbitar samt flingsalt är en så galet god kombination att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Om du inte har testat att äta bananbröd på detta sätt måste du göra det!

thaikyckling-recept_1

thaikyckling-recept

Jag är just nu inne i en period där jag älskar asiatisk mat, framför allt thailändsk och indonesisk. Jag väljer gärna den typen av mat när jag är på restaurang, men är inte lika bra på att få till de smakerna hemma i vårt egna kök. Vi gör tappra försök ibland och till exempel denna thai-kycklinggryta blev riktigt god. Men jag skulle vilja bli bättre på att tillaga den typen av mat och får ha det som ett mission framåt. Jag kan liksom inte få nog av smaker som chili, lime, ingefära, koriander, vitlök och jordnötter!

Pepparkakskladdkaka recept

När det kommer till fika kan jag inte få nog av kladdkakor. Imorgon den 7 november är det Kladdkakans Dag och då om någon gång tycker jag att du ska passa på att njuta av en god kladdkaka. Jag har bakat många goda recept av kladdkaka genom åren och du hittar några av dem via länken. En variant på kladdkaka som jag verkligen gillar och som passar nu när det går mot jul är den du ser på bilden ovan: Pepparkakskladdkaka. Alltså, så god den är! Kombinationen kladdig kaka med pepparkakssmaken är oslagbar.

mac-brownies-recept-1

Annars är dessa Mac Brownies en ljuvlig variant på kladdkaka.

Kladdkaka som en påsktårta

För att inte tala om att det går att göra en maffig chokladtårta av kladdkakan. Denna gjorde jag i påskas och den blev verkligen en succé. Nu i november kanske inte påskäggen som dekoration gör sig så bra, men i övrigt passar denna Snickers-tårta ypperligt!

Jag gissar att ni förstår vad jag kommer ägna mig åt i mitt kök framöver?!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons